Levél a szabad kikötő ügyében a Képviselő- testületnek.

Tisztelt Képviselő- testület!

A Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testülete 314/2017. (X.26.) határozatával lehetőséget biztosított a Balatonkenese, 3705 hrsz. ingatlan előtti Balaton partszakaszon idegenforgalmi fejlesztéshez kapcsolódó szabad kikötő és infrastruktúrája létesítésének lehetőségére. Írásbeli, majd 2017. évi decemberi közmeghallgatáson Alsóréti és Balatonkenese-i nyaraló tulajdonosok, állandó lakosok szóbeli tiltakozása ellenére a fenti határozatot a Képviselő- testület nem vonta vissza.

Az egyesületünk vezetősége döntésük értelmében a fenti helyen történő elektromos hajók kikötésére szolgáló szabad kikötő megvalósítása ellen, tiltakozásképpen aláírás gyűjtésbe kezdett. Az aláírt tiltakozó íveket a Képviselő testület részére postai uton, a Polgármesteri hívatal cimére megküldjük.

A csomag 191 számozott oldalt tartalmaz, amelyet összesen 1415 fő (nyaraló tulajdonos, állandó lakos) írt alá.

Ebből:

1-86/1 oldal tiltakozó aláírásgyűjtő ív 748 fő aláírásával

87-162 oldal elektronikus tiltakozó ív 392 fő aláírásával

163-176 oldal 2018.07.24 dátummal már beküldött tiltakozó ív 258 fő aláírásával

177-191 oldal 2017.11.17.-2018.01.03. e-mailen megküldött 17 fő tiltakozás, amelyet a jegyzőnek küldtek.

2018.07.26 dátummal postai uton megküldött és 2017.07.30 dátummal átvett levelünkben kértük a Képviselő testületet, hogy a 314/2017. (X.26.) határozatát vonja vissza. Ezen határozat visszavonására nem került sor, mível a testület a tiltakozás ellenére nem foglalkozott az üggyel.

A tiltakozók nevében ismételten kérjük a Képviselő-testületet, hogy a fenti határozatát vonja vissza. A jegyzőt pedig kötelezze - figyelemmel arra, hogy az Alsóréti Üdülő Egyesület érintett ügyfélként bejelentkezett - hogy a fenti ügyben történő minden egyes lépésről küldjön értesítést az egyesületünknek a másolati anyagok csatolásával.

Balatonkenese, 2019.01.04.

Tisztelettel, az 1415 fő tiltakozó és az Alsóréti Üdülő Egyesület vezetőségének nevében :