ÜGY NINCS, TEHÁT NINCS MIT VISSZAVONNUNK

ÜGY NINCS, TEHÁT NINCS MIT VISSZAVONNUNK, ezekkel a szavakkal kezdte Tömör István polgármester 2019.01.31 napján tartandó Képviselő- testület összevont bizottsági ülés 14. pontjában szereplő Alsóréti Üdülő Egyesület, valamint a petíciót aláíró 1415 fő kérését, amely a 314/2017. (X.26.) Önkormányzati határozat visszavonására vonatkozott. A fenti számú határozat a Parti sétány nyúlvány rész előtti Balaton vízén lehetőséget biztosítana egy szabad – kikötő megépítésére. A polgármester kitért arra, hogy valakik hergelik az embereket a szabad – kikötővel, de egyelőre még nincsenek elképzelések és tervek. Amennyiben ilyen lesz, akkor a lakossággal egyeztetni fognak. Mi azonnal reagáltunk, hogy nem kívánjuk megvárni a tervek elkészülését és ismételten kértük a fenti határozat visszavonását, mert véleményünk szerint igen is, hogy van ügy! A határozat visszavonásával megszűnne annak a lehetősége, hogy a jelzett helyen szabad-kikötő létesüljön.

A jelenlevő jegyzőnek jeleztük, hogy az egyesületünk mint érintett, levélben ügyfélként bejelentkezett, ezért a fenti határozat szám alatt történő eseményekről mindig értesítést kérünk, a másolati anyagok csatolásával. A jegyző válaszában közölte, hogy mivel nincs ügy, ezért a törvény nem ad lehetőséget az iratok megküldésére.

Sajnos a jelenlévőket érveinkkel nem tudtuk meggyőzni. A bizottsági szavazáskor a jelenlevő 5 képviselőből 4 igennel, 1 ( Kocsis Jenő) pedig tartózkodással szavazott. A bizottságokhoz tartozó 3 kültag szintén tartózkodott.

A képviselő testületi ülésen a Polgármesterrel kiegészülve a jelenlévő képviselők 6 igen szavazattal ( Tömör István polgármester, Tábori György alpolgármester, Gyenge Katalin, Jurcsó János, Kocsis Jenő, Puskás Róbert képviselők) a fenti határozat visszavonását leszavazták.

2019.01.31.

Vezetőség