Polgármesternek levél a kirakott hulladékok ellenőrzése érdekében

Polgármesteri Hivatal

Balatonkenese

Tömör István Polgármester

Jurics Tamás Jegyző

Tisztelt Polgármester Úr, Jegyző Úr!

Az elmúlt hetekben az Alsórét útjai mellett ismételten megjelentek az illegálisan kirakott fekete zsákok. A nagyobb probléma elkerülése érdekében ezen zsákokat az egyesületünk saját költségén elszállíttatta. Meglepetést okozott, hogy a zsák mennyiségéhez képest milyen kevés Siókomos zöld hulladék zsák maradt kint, amelyet kedden fognak elszállítani. A kirakott fekete zsákok többsége egyforma méretű és új volt. Ez, azt a gyanút kelti bennünk, hogy ezeket a zsákokat, a kertek karbantartását végző vállalkozók teszik ki. Több helyen közvetlenül az ingatlan előtt volt a zsák. Ellenőrzés esetén a tulajdonost felelősségre lehetett volna vonni.

Az elmúlt évben, a testületi ülés keretén belül, a jegyző úr ígéretet adott arra vonatkozólag, hogy a 2019. év márciusában az adók kivetésével egy időben elhelyeznek olyan levelet is, amely a szelektív gyűjtés helyes menetrendjére hívja fel ismételten a figyelmet. Sajnos ez elmaradt. Ugyanúgy elmaradt Puskás Róbert képviselő úr ígérete, amely az Alsórét területén figyelemfelhívó táblák kihelyezéséről szólt.

Felkérem Balatonkenese város Polgármesterét, Jegyzőjét és a közterület felügyelőket, gyakran és szigorúan ellenőriztessék, ellenőrizzék az Alsórét területét. A rend betartatása az Önök feladata.

A tisztaság érdekében az egyesület megtette az első lépést! Remélem, hogy Önök megteszik a másodikat. Közös erővel rend és tisztaság lesz az Alsórét egész területén.

2019.05.10.