Stég berakása az Alsóréti strandon

Tisztelt Egyesületi Tag!

Mint köztudott, hogy az egyesületünk 2018.év decemberében az alsóréti strandon a vízbejutás megkönnyítése érdekében, - engedély birtokában - bejáró szélesítést végeztetett. A munkálatokat végző szakember már akkor jelezte, hogy a nádtorzsák 100% - os eltávolításához szükséges a területet többszöri átjárása. Tavasszal már egyszer megtörtént a munka elvégzése. Ősszel a munkát ismételten elvégeztetjük. Türelmüket kérjük a megfelelő tisztítás elvégzéséig.

A nádtorzsák részleges bent maradása miatt, többen megkeresték az egyesületünk vezetőségét, hogy a stéget, amely a vízbejutást segítette helyezzük vissza a mederbe. A stég húsz éve készült. Az évek folyamán többször került javításra. Most elérkezett az idő, hogy kijelentsük, hogy a stég balesetveszélyes lehet, ezért nem kerülhet vissza a mederbe. A stég teljes körű felújítására vagy új készítésére van szükség.

Az egyesület vezetősége, a stég felállítására történő felhívás, valamint a balesetbiztosítás megkötése ellenére, a továbbiakban a stég vízberakását nem végzi el. A stég biztonságos működtetésére nem tud és nem is akar felelősséget vállalni.

Javasoljuk, hogy a nádtorzsák kikerülése érdekében használják a meder bejáró közepét, illetve a gumi papucs használata is segíthet.

Megértésüket kérjük!

2019.06.18.