Szabad-kikötő ügyében levél a polgármesternek és a határozat visszavonása.

Tisztel Polgármester Úr!

Valószínűleg már Ön is megkapta a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi helyettes államtitkárságától a Balaton-part rendezési tervének levelét. A rendezési tervet én is megnéztem és láttam, hogy az általunk a nem kívánatos területen hajók(és csónakok) kikötésére felhasználható partszakasz van feltüntetve. A Minisztérium november 8-ig kéri a terv jóváhagyását vagy módosító javaslataikat. Egyeztetésre nincs idő, mert az illetékesek nagyon rövid határidőt adtak meg. Az új testület tagjainak nagy része nem volt jelen annak a több évig tartó vitának, amely Tömör István polgármester által vezetett testület, az egyesület valamin az egyesületet támogató Balatonkenese-i lakosok vívtak. Természetesen eredménytelenül. Most új szelek fújnak Balatonkenesén, amely reményt ad arra, hogy párbeszéd jön létre a képviselő testület, a civilszervezetek és a lakosság között. A rövid határidő végett ez a párbeszéd nem jöhet létre, de Önök, a döntéshozók figyelembe vehetik a beadott 1415 fő aláírását a tiltakozó íveken. Kérjük,hogy a hajókikötési lehetőséget a 3702/2 (korábban a 3705 előtti területről beszéltünk) előtti helyről helyezzék át a javasolt 02/53, 02/54 terület (ez csatlakozik a Széchenyi parkhoz) előtti helyre, vagy töröljék ezt az értelmetlen elképzelésüket. Balatonkenesén bőven van lehetőség a hajókikötésre.

Tudomására kívánom hozni, hogy a szabad-kikötő ügyében, az egyesületünk által megbízott ügyvéd kifogást fog emelni a  Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságánál.

Bízunk humánus döntésükben!

Tisztelt Egyesületi tag!

Korábban jeleztük, hogy megjelent a Balaton új rendezési terve. Egyesületünk továbbra se tudja elfogadni, hogy a Parti sétány elején a nyúlványnál bejelölést kapott a szabad-kikötő megvalósításának jele. Ezen jel észlelésekekor levelet irtunk a Balatonkenese-i önkormányzat képviselő testületének, hogy a jelzett helyen tervezett kikötő megvalósítására való törekvését vonja vissza és ezt közölje az illetékes minisztériummal. A csütörtöki (11.07.) önkormányzati képviselő testületi ülésen,- nagy érdeklődés kíséretében,- 7 igen szavazattal a korábbi rendeletét visszavonta és megbízta a polgármestert, hogy a minisztériumnak jelezze, hogy nem kérik a szabad- kikötő megépítésének lehetőségét és kérik a jel törlését.. A szabad-kikötő megvalósítás ellen az egyesületünk a megbízott ügyvédjén keresztül, már a testületi döntés előtt tiltakozott.

Így végre, a két éves munkánk, pozitív eredménnyel zárult.

Köszönetet mondunk Balatonkenese önkormányzat új képviselő testületének, a tiltakozást aláíró üdülő tulajdonosoknak és a Balatonkenese állandó lakósainak. Külön köszönetet mondunk Csőszi Róbert jelenlegi képviselő úrnak, aki 1997 év végén felfigyelt az akkori testület döntésére. Csőszi Róbert végig segítette a tiltakozásra vonatkozó munkánkat.

Természetesen az igazi siker akkor lesz, ha az Országgyűlés rendeletének megjelenése után, a jel nem lesz feltüntetve. Kérek mindenkit, hogy figyelje a fejleményeket..

2019.11.09.

Horváth József elnök.

jegyzőkönyv II.napirendek tárgyalása - 1.pont véleménynyilvánítás ....és a 298/2019 határozatot.