Kérjük, hogy az Egyesület folyamatos működése érdekében szíveskedjék a tagdíj összegét lehetőség szerint mielőbb feladni vagy átutalni.

Bízunk abban, hogy minél többen felismerik azt, hogy az Alsórétet csak közös erőfeszítéssel tudjuk fejleszteni. Sajnálatos módon 2016-ban 61 tagunk nem fizette be az éves tagdíjat és így 244 eFt-tal kevesebb pénz folyt be, ami a költségvetésünkben komoly problémát okozott. 2017. évben megemelkedik a szörf (40-40 eFt helyett 50-50 eFt) és az alsóréti strand (150-150 eFt helyett 250-250 eFt) stég be és kiszedésének az ára. A rongálások és a szükséges felújítások ára 250 eFt. Ha Önnek vállalkozása van, akkor a megemelkedett összegekre tekintettel kérjük, támogassa Egyesületünket. Az adomány összegéről igazolást tudunk adni.

A postai költségek csökkentése érdekében kérjük, hogy ha lehetősége van, akkor teljesítsen banki átutalással. (2016. évben postai feladással érkező pénzek után a postai jutalék összege 44.570 Ft volt.) Az utalást kérjük az Alsóréti Üdülő Egyesület 59500203-11112363-00000000 bankszámla számára küldeni. Ez esetben szíveskedjék feltüntetni a banki átutalás közlemény rovatában a kiküldött csekk közlemény rovatában szereplő kódszámot. Erre a könnyebb azonosítás és feldolgozás miatt van szükség.

2017. június 25-én kívánjuk megtartani az Egyesület szokásos éves közgyűlését. A közgyűlésünk helyére, időpontjára és a napirendjére vonatkozó pontos információkat a honlapunkon és a hirdetőtáblánkon lehet majd olvasni. Az e-mail címmel rendelkezőknek a pontos programot és a közgyűléssel kapcsolatos anyagot elküldjük. Sajnálatos, de tény, hogy a taglétszámhoz képest a közgyűlésünkön általában nagyon kevesen vesznek részt (kb. 40 fő). Kérjük, tegye lehetővé a számunkra, hogy a közgyűlésen közvetlenül tájékoztathassuk Önt a végzett munkánkról, a jövőbeli terveinkről.

2016. évben a civil szervezetek pályázatot nyújthattak be a város képviselő testületéhez a programjaik megrendezése érdekében. Sajnálatos módon a szezonnyitó napunk elvétele után megfelelő anyagi támogatást sem kaptunk. Így a 15 éves hagyományunk megszakadt. Az idei évben, a város programjaival való egyeztetés után, terveink szerint július 15-én közös főzéssel, sportversenyekkel, este zenével és tánccal Alsóréti partit, augusztus 12-én pedig a horgásztagozat bevonásával Alsóréti napot tartanánk, keszegsütéssel. Ezen programokat Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesülettel közösen (amelynek tagja vagyunk) és a város támogatásával tudjuk megszervezni.

A terület fejlesztése és a közös teherviselés érdekében szükségünk lenne a taglétszámunk növelésére. Jelenleg az Alsórét területén 1250 ingatlan található, amelyből 592 ingatlan tulajdonosa érzi úgy, hogy az Egyesület erősítéséhez szükség van az ő jelenlétéhez. Ismételten kérjük Önt, hogy segítsen nekünk a tagtoborzásban.

2016. évben az alábbi jelentősebb költségek merültek fel:

-   Napozó stég

„       müa. járólap csere                                                       329.260Ft

„       javításra anyag                                                             52.235Ft

„       munkadíj                                                                     100.000Ft

„       stég berakás-kiszedés                                                 295.000Ft

„       mederhasználati díj                                                       31.886Ft

-   Szörf lejáró

„      javítás anyag ktg.                                                           15.355Ft

„      munkadíj                                                                        50.000Ft

„      berakás-kiszedés                                                            70.000Ft

„      mederhasználat                                                               10.404Ft

„      akkumulátor 2db                                                        36.800Ft

990.940Ft

-   Másolás 600db                                                                                              13.750Ft

-   Tagdíj bekérő posta ktg. + fizetésre felszólító levél                                    69.393Ft

-   Telefon ktg.                                                                                                120.000Ft

-    Mobil telefon vásárlás                                                                                  32.990Ft

-    Könyvelő ktg.                                                                                              63.986Ft

-    Honlap karbantartás                                                                                    65.000Ft

-    Zsákos zöldhulladék szállítás                                                                   191.242Ft

-    Tagjaink ingatlanjainak ellenőrzése – Polgárőrség                        500.000Ft

-    Kamerák internet ktg                                                                                             346.320Ft

-    Pályázat írás                                                                                            44.450Ft

-    Gépkocsi futás                                                                                            58.360Ft

-    Stégrendszer ellenőrzése 5 hó                                                                    168.490Ft

„  ennek  NAV adója                                                            38.000Ft

-   Kamera karbantartás                                                                                     54.845Ft

-   Zöld hulladék zsák készítés                                                                        127.046Ft

2.329.102Ft

Összesen:              3.320.042Ft

A fenti összegeket a tagdíjbevételből, a felajánlott támogatásokból, valamint a tagjaink által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-ból fedeztük.

Több tagunk jelezte, hogy Balatonkenesén az üdülő övezetben épített családi házként, lakóházként nyilvántartott épülete után a kommunális hulladék elszállításáért a SIOKOM kft.

éves fizetést követel. Fizetést nem az ingatlan neve határozza meg, hanem az, hogy Ön állandó lakos vagy üdülő tulajdonos. Csak az állandó lakosnak kell éves díjat fizetni. A jegyzői levelet megtalálja a honlapunkon. Két tagunknak már sikerült a jogtalan fizetést megszüntetnie.

Tudomást szereztünk arról, hogy 2017. évtől az ingatlanunk elől havi 1 alkalommal zöld hulladék és szelektív szállítást fog végezni a SIOKOM kft. Egyesületünk a nyári zöldzsákos hulladékszállítás rendszerét ezzel összhangban fogja szükség szerint módosítani. A végső döntés honlapunkon és a hirdető táblánkon lesz olvasható.

Tájékoztatjuk Önt, hogy honlapunkat korszerűsítjük. Reméljük, hogy elnyeri majd tetszését.

A vezetőség szeretné bevonni az Egyesület tagjait a munkájába. Irányítsuk közösen az Egyesületet! A döntéseknél érvényesüljön a többség akarata! Ennek megvalósításához csoportot hozunk létre. Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen segítenék munkánkat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az e-mail címük a csoportba belépők részére nyilvános legyen.

Tisztelt Egyesületi Tag!

Mint Ön előtt is ismert, a Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60 291/1995/14. szám alatt Egyesületünk közhasznúságát 2007. évben nyilvántartásba vette, majd a törvényi változásoknak megfelelően 2013. évben Egyesületünket ismételten regisztráltattuk. A regisztrálásunk a NAV honlapján megtalálható.

Ezzel továbbra is lehetőség van az Egyesületünk számára a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadására.

Ennek előnyét már az elmúlt években is érezhettük. A levelünk elején olvasható felsorolásból is kitűnik, hogy melyek azon tételek, amelyekre az SZJA 1%-t fordítottuk. 2016. évben a 2015. évi SZJA 1%-ból 1.254.397Ft érkezett az Egyesület számlájára.

Terveink szerint a 2016. évi SZJA 1%-ából befolyó összeget továbbra is az Alsóréti Szabadstrand továbbfejlesztésére, az üdülő terület szépítésére és a környezetünk védelmére fordítjuk.

Egyesületünk célja a Balatonkenese - Alsóréti üdülő terület ingatlan tulajdonosainak érdekképviselete és védelme, továbbá az Alsóréti Szabadstrand és az üdülőterület fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása. E célkitűzések megvalósítása érdekében kérjük Önt, hogy lehetősége szerint támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával az Alsóréti Üdülő Egyesületet, és erre kérje meg családja többi tagját, barátait és ismerőseit is. Az SZJA 1%-ából származó felajánlások Egyesületünk legfontosabb és legértékesebb bevételi forrásának számítanak. A rendelkező nyilatkozatnak tartalmaznia kell az Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:                                                   18921605-1-19

A NAV nem hozza tudomásunkra azok nevét és átutalásának összegét, akik egyesületünknek ajánlják fel az SZJA 1%-át. Ezúton is köszönjük ezt mindenkinek. Mindemellett felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az SZJA 1% felajánlása nem helyettesíti az egyesületi Alapszabály szerinti éves tagdíjfizetési kötelezettséget.

Levelünk végén ismételten szeretnénk megköszönni az anyagi vagy bármilyen módon megnyilvánuló támogatását. Látható, hogy csak a civilek összefogása teszi lehetővé a közvetlen környezetünk rendezetté és szebbé tételét.

Bízunk benne, hogy tagságával továbbra is támogatja Egyesületünket.

Balatonkenese, 2017-02-26.

Az Egyesület vezetősége nevében üdvözli Önt:

Horváth József

elnök