Köszöntő

Köszöntjük egyesületünk megújult honlapján!

A Balatonkenese - Alsóréti Üdülő Egyesület 1995-ben alakult.  Működési területe Balatonkenese Alsórét elnevezésű településrésze a Balaton és a vasúti pálya között, a Vak Bottyán strandtól a Honvéd Üdülőig (MH RKKK).  Területén mintegy 1250 ingatlan található. Az Egyesület taglétszáma 600 fő körül váltakozik.

Az egyesületi munkát 5 tagú Intéző bizottság irányítja és 3 tagú Felügyelő bizottság ellenőrzi.

Az Egyesület 2006-ban közhasznúvá alakult, jelenleg is ebben a minőségben működik.

Az Egyesület Alapszabály szerinti főbb céljai:

- Az Alsóréti Üdülőtelep ingatlantulajdonosainak egyesült erővel való érdekképviselete és érdekvédelme a város céljainak és érdekeinek figyelembevételével.

- Az Üdülőtelep fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása.

- Az Üdülőtelep természetes és épített környezetének, élővilágának védelme, fejlesztése.

- Kulturális és sportrendezvények, kiállítások, előadások rendezése, szervezése révén a közösségi élet, közösségi érzés fenntartása és továbbfejlesztése.

- Az Üdülőtelep környezetében a közforgalom számára megnyitott utak fenntartásához, üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenység a helyi Önkormányzattal együttműködve.

- Hozzájárulás a társadalom és az egyén közös szükségleteinek kielégítéséhez oly módon, hogy tagjain kívül szolgáltatásai más személyek számára is hozzáférhetőek.

Az Alsóréti Szabadstrand fejlesztésében, állapotának megóvásában – Balatonkenese város Önkormányzatával együttműködve – közhasznú szervezetként veszünk részt. A vízbe vezető járdát és a hozzá kapcsolódó napozóstéget saját költségvetésünkből biztosítjuk.

Egyesületünk tevékenységéről és működéséről, főbb adatairól és elérhetőségeiről, valamint egyéb fontos és hasznos információkról részletesen tájékozódhat honlapunk különböző ablakaiban.

Ha bármilyen javaslata vagy észrevétele van, kérjük, hogy a fórumként is használatos facebook oldalunkon jelezze.