Alsóréti Üdülő Egyesület

Alsóréti Üdülő Egyesület 8174 Balatonkenese, Parti sétány 61.

9028 Györ Pándzsa u. 4. Telefon: 06-20-922-9645

Bankszámlaszámunk: 59500203-11112363, Adószámunk: 18921605-1-19

Ifjúsági tagozat: ifjusagi@alsoretiegyesulet.hu

Nyitóoldal  |  Egyesületről  |  Vezetőség  |  Ifjúsági tagozat  |  Megállapodások, szerződések |  Belépő, kilépő nyilatkozatok |  Egyesületi újságok  |   Fotók  |  Fórum  |  Kapcsolat

 

WEBKAMERA

Tekintse meg webkameráinkat

Egyesületi vezetőségi információk

A törvényhozóknak írt levelek
( országgyülés,minisztérium, kormányhivatal)
 


A szemeteszsák értékesítése

KÖZÉRDEKŰ HÍREK   

EREDMÉNYEINK  

Közgyülési beszámolók,
  közgyűlési jegyzőkönyv, 
  közhasznúsági jelentés
 

Levelezések
Látványtervek


A küngösi disznó bűzzel kapcsolatos levelezések.

ÚJ OLDALUNK A HONLAPON:

ADOK-VESZEK

Köszönjük azoknak, akik 2014 évi SZJA 1%-át az Alsóréti Üdülő Egyesületnek ajánlották fel. 2015 évben Egyesületünk 1.166.556 Ft-ot kapott. A fenti összeg felhasználásával az Alsóréti szabad strand stég napozóját és a szörf lejárót csúszásmentes műanyag lapokkal látjuk el. Évek óta a strand területén levő földet a mélyrészek eltüntetése érdekében elterítjük. Az árnyékos terület növelése érdekében gyorsan növekedő fákat ültetünk. A Parti sétányon, a Vak Bottyán úton, a Sport utcában, a Hullám utcában hulladék gyűjtő edényeket helyezünk el. Köszönjük a támogatást. Kérjük, hogy a céljaink megvalósítása érdekében, továbbra is támogassa Egyesületünket. A 2015 évi SZJA 1% át ajánlja fel Egyesületünk részére.

Adószámunk:18921605-1-19

Segítségét köszönjük!


2014 évi 1% elszámolás >>

2013 évi 1% elszámolás >>

2012 évi 1% elszámolás >>

2011 évi 1% elszámolás >>

2010 évi 1% elszámolás >>

2009 évi 1% elszámolás >>

2008 évi 1% elszámolás >>

 

Levelezések hivatalos szervekkel

Levelezések tagokkal

Levelezések tagokkal - részletesen

2013.01.15 2012 évi SZJA 1% kérése


Tisztelt Egyesületi Tag!

Tisztelt Honlap Látogató!

Mint Ön előtt is ismert, a Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60 291/1995/14. szám alatt Egyesületünk közhasznúságát 2007 évben nyilvántartásba vette.

Ezzel lehetővé vált az Egyesületünk számára a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadása.

Ennek előnyét már az elmúlt években is érezhettük. Az előző évek SZJA 1% felajánlásából összesen 5.746.968 Ft-t kaptunk. A közhasznúság értelmében az eddigi felajánlás összegeiből, 2 db játszóteret létesítettünk, tujákat, közlekedési eszközöket vásároltunk, az Alsóréti strandon járdát és homokos röplabdapályát építettünk, a Vak Bottyán út szélesítését megterveztettük. A 2012 évben a 2011 évi csökkentett SZJA 1%-ból 1.442.862 Ft érkezett az egyesület számlájára. Ebből az összegből a nyár elejére megjavíttatjuk a kamera rendszerünket és újra működésképessé tesszük.

 

Terveink szerint a 2012 évi SZJA 1%-ából befolyó összeget továbbra is az Alsóréti strand továbbfejlesztésére, azaz a fejlesztés harmadik ütemének megvalósítására fordítjuk.

(padok, szemetesek, világítás korszerűsítés, a játszótér talajának homokossá tétele)

 

Az Egyesületünk célja, a Balatonkenese - Alsóréti üdülő terület ingatlan tulajdonosainak érdekképviselete és védelme. Célja továbbá: az Alsóréti strand és az üdülőterület fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása. További feladatok: a környezet védelme, parkosítás, a közösségi élet fenntartása és továbbfejlesztése az üdülőterületen.

 

A fenti célkitűzések megvalósítása érdekében kérjük Önt, hogy lehetősége szerint támogassa az SZJA 1%-ával Egyesületünket, s erre kérje a család tagjait, barátait, ismerőseit is.

Az SZJA 1%-ából származó felajánlások Egyesületünk legfontosabb, és legértékesebb bevételi forrásának számítanak.

.

 

 

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a Balatonkenese-Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:                          

18921605-1-19

 

 

Egyesületünk munkájáról tájékozódhat www.alsoretiegyesulet.hu lapon.

 

Segítségét előre is köszönjük.

 

Balatonkenese, 2013.01.15.

 

 

                                                              Üdvözlettel:

 

    Horváth József sk.

                                                                                                           elnök

 

 


2012.02.20. Tagdíj bekérő levél


Tisztelt Egyesületi Tag!

Mellékelten megküldjük a 2012. évi tagsági díj befizetésére vonatkozó készpénz átutalási megbízást. A tagdíj összege továbbra is 3000 Ft. Az egyesület folyamatos működése érdekében szíveskedjék a tagdíj összegét lehetőség szerint minél előbb feladni.

A postai költségek csökkentése érdekében kérjük, hogy akinek lehetősége van, az teljesítsen banki átutalással. Ez esetben kérjük, szíveskedjék feltüntetni a banki átutalás közlemény rovatában a kiküldött csekk közlemény rovatában szereplő kódszámot. Erre a könnyebb azonosítás és feldolgozás miatt van szükség.                                        Bízunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, a nehéz gazdasági helyzet ellenére több tagunk lesz, aki az egyesület céljai elérése érdekében további támogatást is tud nyújtani.       A postaköltségünk csökkenthető lenne, ha a tagjainkkal e-mail-en keresztül tudnánk kapcsolatot tartani. Amennyiben Ön, vagy családja bármely tagja e-mail címmel rendelkezik és még azt nem küldte meg számunkra, akkor szíveskedjék minél előbb azt megírni. Az e-mail cím segítségével könnyebb lenne a levelezés, a tájékoztatások is gyorsan eljuthatnának Önhöz. A kölcsönös kapcsolattartáshoz szükséges, hogy az e-mail fiókját legalább hetente megtekintse.

Mint az elmúlt években, a januári levelünkben idén is tagjaink segítségét kértük a 2011 évi SZJA 1% gyűjtésére. Ismételten kérjük Önt, hogy lehetősége szerint támogassa az SZJA 1 %-val Egyesületünket, s erre kérje a család tagjait, barátait, ismerőseit is. Emlékeztetésként ismételten közöljük a Balatonkenese - Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:             18921605-1-19 

2011 évben az egyesületünk a működési költségeinek fedezésére pályázatot nyújtott be a Nemzeti Civil Alapprogramhoz (NCA). Ezen a pályázaton nyertünk 181.000 Ft-ot. Ebből az összegből festettük le az Alsóréti strandon levő stég rendszert.                                 Pályázatot nyújtottunk be az Országos Informatikai Programirodához is, akiktől kedvezményes áron bővített számítógépet és 19” monitort nyertünk. Így saját számítógéppel rendelkezünk.                                                                                                             Továbbiakban tájékoztatni szeretnénk néhány fontosabb ügyről:

Alsóréti strand:                                                                                                              2011 évben beérkező SZJA 1%-ból a fejlesztési tervünk alapján megépítjük az Alsóréti strandon a járda 30m2 befejező szakaszát. Így az idősebb generáció tagjai biztonságosan el fogják érni a stég rendszerünk feljáróját, továbbá el fog készülni 600m2 homokos terület, melyen a reggeli, esti órákban lehetőség lesz röplabdázni.                                                     A lebontott stég rendszerünk télen történő eltulajdonításának megakadályozása érdekében az öltöző -WC- zuhanyzó épülete mögötti területet beton elemekkel zártuk le. Ezzel megnehezítettük a lopás lehetőségét.                                                                                       Irodánk megvásárlásának utolsó törlesztő részletét 2011 év májusában kifizettük. Ezzel tehermentesen teljes mértékben egyesületünk tulajdonába került.                                           Az Alsóréti strand bejáratához kitett becsület kasszába, a strand fejlődése ellenére, évek óta egyre kevesebb adomány került. Ráadásul 2011 év nyarán a nappali órákban ismételten feltörték és a papírpénzeket ismeretlenek eltulajdonították. Az egyesület vezetősége ezért úgy döntött, hogy a becsület kasszát ebben az évben nem helyezi ki.                                      Irodánkat 2012 évben április 21-től -szeptember 8-ig szombatonként 16-18 óra között tartjuk nyitva. Ekkor vásárolhatók meg a „Zöldfok” és az „Alsórét” elnevezésű zsákok. Ára 425 Ft illetve 320 Ft. A kommunális hulladék / kuka, Zöldfok zsák / elszállítása továbbra is vasárnap történik. Az „Alsórét” elnevezésű zsák elszállítására IV.23. – X.29. között, hétfői napokon kerül sor.                                                                                                              A zsákok elszállítását továbbra is Varga Tibor fuvaros végzi /tel:06-20-942-4815 /. A zsákokba kizárólag zöldhulladékot lehet elhelyezni. Az elszállítandó kisebb mennyiségű fa hulladékot is zsákba kell tenni, 1 méteres nagyságra vágva.                                               

Június-30-án kerül megrendezésre a főzőversennyel egybekötött szezonnyitó napunk. Másnap kerül sor az egyesület szokásos éves közgyűlésére. A helyre, időpontra és a napirendre vonatkozó információt az Alsóréti strand előtt elhelyezett hirdetőtáblánkon lehet majd olvasni, valamint interneten és levélben is küldjük az értesítőt.                                       Terveink szerint a nyár folyamán minden második héten hétvégenként kb. 2 óra időtartamban, szeretnénk a gyerekeknek és a fiataloknak zenés műsorral kedveskedni.

Vak Bottyán út:                                                                                                              Az Önkormányzattal történő egyeztetés után a Vak Bottyán út szélesítése és a járda két nyomvonalon, több ütemben, a Sport utcáig fog megépülni. A járdaépítés érdekében a testület a 2012 évi költségvetésébe 2MFt-ot épített be. Az egyesület szintén erre a célra már korábban az SZJA 1%-ból tartalékolt 600 eFt-ot. Bízunk benne, hogy a sok ígérgetés után valóban megkezdődik a járda építése.                                                                                 A korábban megvásárolt közlekedési eszközök(fekvőrendőr)kihelyezése ebben az évben megtörténik (Vak B.,Szinnyei, Alteleki, Tompa). A lerakásra olyan terület lett kijelölve, ahol nincs ingatlan, vagy ingatlan esetén az ott lakóval az egyeztetés megtörtént.

Parti sétány:                                                                                                                        A keskeny sávval kapcsolatban a testület továbbra is kitart amellett, hogy a területen még a nyári hónapokban sem engedélyezi a fürdési lehetőséget. A területet az eredeti elképzelés szerint minél előbb sétánnyá kell alakítani. A kialakításra pályázatot nyújtottak be.    Kérésnek megfelelően az egyesületünk a Parti sétányra -nem várva az önkormányzatra és ígérgetésére- 2 db utcai szemetest fog kihelyezni.                                                                 A T-Com üdülő melletti fedett ülepítő árok kitisztítása a Városgondnokság emberei révén a tél folyamán megtörtént. Ezzel megszűnt annak a lehetősége, hogy nagy mennyiségű víz lezúdulása esetén a közeli telkeket, köztük az egyesület horgász tagjainak bérelt területét víz öntse el. Az árok újbóli feltöltődésének elkerülése érdekében a horgászok három helyre rácsot helyeznek el és gondoskodnak annak takarításáról.

Vasút út:                                                                                                                   Régóta próbáljuk elérni, hogy az utcában építsék ki a csapadékvíz elvezető árkot. Most ez, a tél folyamán, szintén a Városgondnokság kivitelezésében megtörtént. Ezzel reméljük, hogy itt is megszűnik a telkek csapadékvíz által történő elöntése.

Közvilágítás-utak:                                                                                                            A kerekasztal megbeszélésen elhangzott, hogy az utcák közvilágításán úgy lehetne változtatni, ha a közösség lámpatestet vásárolna arra a villanyoszlopra, amelyiken nincs lámpatest. A felszerelés költségét az Önkormányzat átvállalja. Az utcák megvilágításán azzal is lehet segíteni, ha a lakók bejelentik a Városgondnokságnak (06-88-481-650, 06-30-225-9445) azon lámpatestet, amelyik nem ég.                                                                                      Változtatni lehetne az utak állapotán, ha az utcában lakók 20-30% önrésszel hozzájárulnának az út megépítéséhez. Természetesen a fent leírtak nem kötelezőek, ezek csak lehetőségek.

Küngösi disznó bűz:                                                                                                          A disznó bűz megszüntetése érdekében Pálffy István tagunk, országgyűlési képviselőhöz és Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárhoz fordultunk segítségért. Bízunk benne, hogy segítséget fognak nyújtani és ez által végre megszűnik a nyarainkat megkeserítő sertés bűz.

Ifjúsági tagozat:                                                                                                    Örömmel értesítem Önt, hogy megalakult Galambos Katalin, Galambos Júlia, Strelinger Tibor, Jancsár Gergely alapító tagokkal az ifjúsági tagozatunk. Segítségükkel igyekszünk a fiatalokat elérni, ezáltal kialakulhat az idősek és fiatalok között az Alsórét jövője érdekében a kölcsönös párbeszéd. Ebben, Ön abban tud segíteni, ha gyermekét, unokáját tájékoztatja a fenti lehetőségről és megkéri őket a csatlakozáshoz. Ha pedig Ön fiatal, akkor vegye fel a kapcsolatot a honlapunkon szereplő Facebookon keresztül a fenti személyekkel.                 E-mail cím: ifjusági@alsoretiegyesulet.hu

Egyesületünk új telefonszáma:          06-20-922-9645                                            

Levelünk végén szeretnénk megköszönni az anyagi vagy bármilyen módon megnyilvánuló támogatását. Látható, hogy csak a civilek összefogása teszi lehetővé a közvetlen környezetünk rendezetté és szebbé tételét.

Bízunk benne, hogy továbbra is támogatja tagságával egyesületünket. 

Balatonkenese, 2012-02-20.

Az egyesület vezetősége nevében üdvözli Önt:

                                                                                 Horváth József elnök sk.


2012.01.16. 2011 évi SZJA 1% kérése


Tisztelt Egyesületi Tag!                                                                                                       

Mint Ön előtt is ismert, a Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60 291/1995/14. szám alatt Egyesületünk közhasznúságát 2007 évben nyilvántartásba vette.                                      Ezzel lehetővé vált az Egyesületünk számára a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadása. Ennek előnyét már 2008, 2009, 2010, 2011évben is érezhettük. Az előző évek SZJA 1% felajánlásából 2008 évben 1.101.555 Ft, 2009 évben 1.127.923 Ft, 2010 évben 1.756.232 Ft-t kaptunk. A közhasznúság értelmében az eddigi felajánlás összegeiből, 2 db játszóteret létesítettünk, tujákat, közlekedési eszközöket vásároltunk, az Alsóréti strandon járdát építettünk, a Vak Bottyán úton tervbe vett járda építés (sajnos a lassú ügyintézés miatt nehézkes a munka megkezdése) összegét tartalékba helyeztük. A 2011 évben a 2010 évi SZJA 1%-ból 1.758.789 Ft érkezett az egyesület számlájára. Ebből az összegből a nyár elejére elkészül a szabad strandon a járda meghosszabbítása, a stég elejéig (30m2) és a 600 m2-es homokos föveny.

Terveink szerint a 2011 évi SZJA 1%-ából befolyó összeget továbbra is az Alsóréti strand továbbfejlesztésére, azaz a fejlesztés harmadik ütemének megvalósítására fordítjuk. (padok, szemetesek, világítás korszerűsítés, a játszótér talajának homokossá tétele)

Az Egyesületünk célja, a Balatonkenese - Alsóréti üdülő terület ingatlan tulajdonosainak érdekképviselete és védelme. Célja továbbá: az Alsóréti strand és az üdülőterület fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása. További feladatok: a környezet védelme, parkosítás, a közösségi élet fenntartása és továbbfejlesztése az üdülőterületen.

A fenti célkitűzések megvalósítása érdekében kérjük Önt, hogy lehetősége szerint támogassa az SZJA 1%-ával Egyesületünket, s erre kérje a család tagjait, barátait, ismerőseit is. Az SZJA 1%-ából származó felajánlások Egyesületünk legfontosabb, és legértékesebb bevételi forrásának számítanak.                                                                                          

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a Balatonkenese-Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:

                                                                                       18921605-1-19

Egyesületünk munkájáról tájékozódhat www.alsoretiegyesulet.hu lapon.

Segítségét előre is köszönjük.

Balatonkenese, 2012.01.20.

                                                      Üdvözlettel:

                                                                                   Horváth József elnök sk.


2011.11.03. Javaslatkérés a kerekaztal megbeszéléshez


Tisztelt Egyesületi Tag!

Az Alsóréti Üdülő Egyesület vezetősége 2011.11.11-én " Az Alsórét jövőjéért" kerekasztal megbeszélésre hívta a Balatonkenese képviselő testület tagjait. Ezen a megbeszélésen a mellékletben szereplő pontokat fogjuk átbeszélni.

Javaslatot várok Öntől a pontok esetleges kiegészítésére, valamint a felvetet témák megvalósítására elképzelések, javaslatok adása.

November 8 ig várom javaslatát.

Üdvözlettel:

                   Horváth József elnök


2011.05.09. Keskenysáv, dodzsem, körhinta


Tisztelt .....................!

Sajnos a Képviselő Testület azon a bizonyos tavaszi megbeszélésen elzárkózott a keskeny sávon 1db lejáró lerakásától. Érvük az volt, hogy nem akarnak mégegy szabad strandot. Kértem lehetőséget egy általunk bekerítet és lezárt lejáró létesítésére de ez egyenlőre nem nyerte el a tetszésüket.

A dodzsemesre ígéretet kaptam, hogy a keskeny sávon nem engedik a kipakolását.Remélem be is tartják!

A lejáróval kapcsolatosan minél többen írjanak e-mailt ............... polgármester úrnak. Aláírás gyűjtését egyenlőre jegelni kellene.

Üdvözlettel:

Horváth József elnök 

 

Tisztelt Horváth Úr!

Olvasva az Ön és ................ Úr levelezését az Önkormányzattal, javaslataim: Nyáron-az alakuló gyűlésen megkezdünk aláírást gyűjteni a lejárónk kialakítása miatt, s az étteremsornál évek óta üzemelő körhinta, dodzsem ellen, melynek zaja, zenéje a környék pihenését lehetetlenné teszi.(javasoljuk a Széchényi parkba).

 Kérem szíveskedjen ennek megszövegezését és kísérő levelét, ha lehet.

Köszönettel 

......................

Ps.: Örülnék, ha a tavalyi javaslatom meghallgatásra találna az Önkormányzatnál és a Vak Bottyán u-nál az út szélesítése mellett döntenének.


2011.05.05. Keskenysáv


Tisztelt .........................!

Kérem szíveskedjék a honlapunkon rákattintani "Levelek a hivatalos szerveknek" pontra. 2011.02.13 levél a Képviselő Testületnek cím alatt megtalálja a vezetőség levelét amely ismételten kéri a lejáró létesítését a Balatonba. Sajnos elutasították kérésünket.Nem akarnak egy másik szabad strandot.Egyébként nem baj,ha többen írnak levelet ez ügyben.

Természetesen a lehetőséget folyamatosan firtatjuk.

Üdvözlettel:

Horváth József elnök

Kedves Horváth úr!

Az alábbi levelet küldtem el. Kérném az Egyesület további támogatását ügyünkhöz. Üdvözlettel,

..........................


2011.05.04. Tagunktól levél a keskenysáv ügyében a Polgármesternek


T. Polgármester Úr! T. Képviselő Testület!

Kenese, Parti sétány-i nyaralóként szeretnénk kérni, segítsék lejutásunkat a vízhez. Családommal, 32 éve vagyok a Parti sétány ...........nyaraló tulajdonosa. Házunk a fizető és a szabad strand között található. A 90-es évek előtt, a szemközti nagy üdülők lehetővé tették vízhez jutásunk (Habselyem, Hajógyár), ezt tették később a hajógyári strand üzemeltetői is. Nagy örömmel fogadtuk, hogy az új strand építésekor, a régi stand egyes területét, sétányként megnyitották. Új karaktert ad a városnak, melynek, elméletileg még több ilyen nyitott partszakasszal kellene rendelkeznie. Vonzani a nyaralókat és áthaladókat, első városként az északi parton. Sajnos az üdülőterülten igen kevés a nyitott partszakasz, ellentétben a balatoni hagyományokkal, hol bizonyos távolságonként biztosított a vízhez, parthoz jutás, avagy, másutt, nyitott, egybefüggő partszakasz található a parti házak előtt. Egy szó, mint száz, szükségünk lenne ez parti lejáróra vízi sporteszközeink számára is. Ezek, nagyméretűek (szörf, kenu, kis hajók, horgász ladik, stb., stb.), szerelésük is helyet igényel. Arra is van igény, hogy a lakók, a házukból, csak egy csobbanásra mennének a vízbe. S itt, több utcányi lakókról beszélhetünk.

A város fejlődését, már több évtizede követve, úgy gondolom, az mindenképpen jó, ha a nyaralók és a város lakói jó kapcsolatot tartanak fenn, még ha olyan rövid is az a 3-4 hónap évente, amit itt töltünk.

Köszönettel bízunk együttműködésükben.

Kérjük, kérésünket terjesszék képviselő testületi ülésükre.

2001. május 4.

Tisztelettel, 

           .................................... 


2011.05.09. WEB kamera


Tisztelt Andrea Köstlinger!

A kamerák átnézése megtörtént. Áttekintés végett önnek továbbítom az ujraindíttáshoz szükséges árajánlatokat. A kamerák javítása elég sokba kerülne. Biztos, hogy mindet nem tudjuk üzembe helyezni. Csak fokozatosan lehet ismét a működést megvalósítani. Csak az internetre kell havonta 1 db állás esetén 4000 ft-t fizetni. Ezt kell 12 vel megszorozni. A MÁV-tól tavaly kaptunk 360.000Ft támogatást a Vak Bottyán uti vasúti átjáró kamerával történő ellenőrzésére. Így ennek a segítségével és 200.000 ft hozzátevésével az előbb említett sorompó, Vak Bottyán út és a Balaton-i képek láthatóvá válnának. Ebben az évben az irodánk utolsó részletét is ki kell fizetnünk. Ennek az összege kb. 800.000.-900.000 Ft. Az összeg függ a valuta mozgásától. A könnyebb kifizetés érdekében minden tagunktól kértünk a 3000 Ft-os tagdíjon felül kivételesen +1000 ft-t. Sajnos a tagságunk fele vette figyelembe kérésünket. A kamerák beindításának függvénye, hogy egyesületünk mennyi pénzből tud gazdálkodni. Nem tervezet, de a balesetveszély elkerülése érdekében felkellett újítani a strandon levő bejárót ( közel 600.000 Ft). Egyenlőre ennyit tudok Önnel közölni. Üdvözlettel:

Horváth József elnök


2011.05.04. WEB kamera


Tisztelt Elnök ur, kedves Jozsef,

bocsanat, nem akarok tolakodo lenni, hogy ujra erdeklödöm, de mar nagyon örülnenk, ha a webkamerak müködnenek. Mi a fennakadas oka, penz vagy a megbizott ceg trehanysaga?

 Közismerten problemas a vasuti közlekedes es par evvel ezelött anyukam hajszal hijan uszott meg egy katasztrofalis balesetet, mivel a vonatajto automatikusan bevagodott a leszallas közben es öt beszoritotta, igy se le, se föl nem tudott lepni es a vonat elindult vele…kalauz persze sehol, nem is kontrollalta a fel- es leszallokat. Ebböl oriasi botrany lett, de a MAV eltusolta…ezert nagyon szeretnem en is szemely szerint a webkamerak sürgös müködeset, igy legalabb latom öt, hogy szerencsesen megerkezett e Kenesere.

Kerem Önt kedves Jozsef, hogy probalja meg sürgetni az ügyet, halas köszönettel maradok szives informaciojaig is,

üdvözlettel

Andrea Köstlinger

Kedves Köstlinger Andrea!

Az anyagot továbbítottam az egyik vezetőségi tagnak.Eljár az ügyben a Polgármesteri hivatalban. A kamerák biztonságos működéshez szükséges átnézést 70.000 Ft-ért végzik el. A munkát megrendeltük. Várom a válaszukat.

Jelenkezni fogok.

Üdvözlettel: Horváth József elnök


2011.05.01. Kutya fürdető hely


Tisztelt .................!

Pár napja választottak új jegyzőt. Javaslatával rövid időn belül megfogom keresni.A válaszával jelenkezni fogok.

Üdvözlettel:

Horváth József elnök

 Tisztelt Horváth elnök úr!

Köszönöm gyors reagálását,de válaszából nem érzem, hogy megoldanák a problémát júniusra!(?) Nem tudom, hogy a Balaton partján van-e erre már példa? Én javasolnám, ha Kenesén nem sikerül helyet kijelölni, legalább időpont legyen kijelölve. A kutyák kevesebb piszkot hagynak maguk után (ha a gazdák zacskóban elviszik) mint az ott éjszakázó horgászok.

Lehessen 7-8-ig kutyát úsztatni,fürdetni a sétányon, utána jöhetnének a horgászok.....

Üdvözlettel,

 -----------------

Tisztelt .........................!

Köszönöm a kutya fürdetéssel kapcsolatos probléma felvetését. Testületi üléseken többször felvetettük már. Sajnos mindig falnak ütköztünk. A megoldás elérése érdekében a Képviselő Testületi üléseken folyamatosan fel fogjuk vetni a problémát.

Üdvözlettel:

Horváth József elnök

 Tisztelt Egyesület!

 Köszönettel vettem beszámoló levelüket és olvasva a terveiket 2011-re feltünt, hogy ismét kimaradt egy probléma megoldása. Sok kutyatartó - mi is azok lettünk- nyaral Kenesén. Talán már Önök közül is látta valaki, hogy szenved mindenki a kutyák vízbe juttatásával.A szabadstrandra reggel,este titokban szoktuk bevinni, nagyon kellemetlen.Elöl a sétányon a köveket görgetik a "kutyások", úgy, hogy valahogy talán lábtörés nélkül bejussanak a bátrabb kutyák, hátuk mögött a táblával:kutyát fürdetni tilos..... Folytathatnám a próbálkozások bemutatását,de egy szóval, nem tartom normálisnak a helyzetet egy tó partján. Kérem szíves segítségüket, ha elkerülte volna a figyelmemet a kijelölt kutyafürdető hely, hol van? Ha nincs, jó lenne erről gondoskodni.

Várva tájékoztatásukat,üdvözlettel,

..................................... 


2011.03.21. Segítség kérés a jelzőlámpás gyalogos átkelőhely megvalósításáért


Tisztelt Elnök ur, kedves József,

Szeretném tovabbitani az alabbiakban lathato levelemet, amit mindannyi erintett neveben küldtem tovabb a felelös hatosagnak es azoktol a mellekletben talalhato valaszt kaptam. Önök ezt a kezdemenyezest tamogatnak es ha igen, mi lenne a teendö. Nagyon örülnek annak, ha Önök is segitenenek a terv megvalositasaban. Mindannyiunknak kellene vallalni a kezdemenyezesi költsegeket a fenti level alapjan? En sajnos ilyennel meg nem foglalkoztam reszletesebben, de a biztonsag erdekeben muszaj volt valamit elinditani a szezon beallta elött.

Sikerült talalni egy megfelelö szoftveres ceget, aki a webkamerakat vegre beinditja? Erre is mar sokan varunk.

Szives valaszat elöre is nagyon köszönöm, minden jot, üdvözlettel,

Andrea Köstlinger 

Tisztelt Cim,

az imént telefonáltam az Önök titkárságával, ahonnan ezt a mail-cimet megkaptam és remélem, jó helyre érkezik be levelem.

Szeretnék erdeklödni, hogy az Önök hatáskörébe tartozik e Balatonkenese-Üdülötelep és B.Akarattya csomópontjánál elhelyezendö lámpás átkelőhely.

Balatonakarattya lejtös végénel és a B.Kenese-Üdülötelep csomópont életveszélyes lejárójánál (b.kenese-üdülőtelepi Honvéd Üdülő) létfontosságú lenne egy gombbal müküdtethetö lámpás átkelöhely es az ehhez tartozó zebra sürgös létesitése, még a főszezon beállta előtt. Célszerű lenne a főútvonalon a zebrát és a gombbal müködtethető lámpás átkelőhelyet a Balatonkenese irányából B.Akarattya irányába az ott levő buszmegállónál létrehozni, mivel az akarattyai dombról sokszor nagy sebességgel érkező járműveknek fékezési és megállási időt is bele kell kalkulálni. Ezenkivül az átkelést még külön megneheziti, hogy mindez egy nagy kanyarban van. Az átkelés igy minden alkalommal egy életveszélyes, fejkapkodós rohangálás!

Még egy egészséges, jól mozgó embernek is órási gondot jelent a jelzett csomópontnál megközeliteni a másik oldalt (ahol még járda sincs) illetve az ott levő buszmegállót B.Kenese irányába az Üdülőtelepről jőve. Az autósok lassitás és tekintet nélkül száguldanak fel-le az akarattyai dombra és dombról, sokszor képtelenség hosszú percekig átrohanni a másik oldalra. Egy idösebb vagy nehezen mozgó embernek, baba- és tolókocsisnak szinte képtelenség ott áthaladni.

Nagyon kérem Önöket a sok érintett nevében is, hogy minderre minél hamarabb és ne akkor kerüljön sor, amikor már egy katatsztrófális baleset bekövetkezett.

Amennyiben mégsem az Önök hatáskörébe tartozik a téma, akkor kérem nevezzék meg az illetékesek nevét, amit elöre is köszönök.

Várom szives és mihamarabbi válaszukat, addig is maradok mindannyiunk nevében

tisztelettel

Köstlinger Andrea


2011.03.21. Válasz a jelzőlámpás gyalogos átkelő hely létesitésére


 


2011.02.20. Levél a tagoknak


Tisztelt Egyesületi Tag!

Mellékelten megküldjük a 2011. évi tagsági díj befizetésére vonatkozó készpénz átutalási megbízást. A tagdíj összege továbbra is 3000 Ft. Az egyesület folyamatos működése érdekében szíveskedjék a tagdíj összegét lehetőség szerint minél előbb feladni, mivel május hónap elején fizetjük irodánk tőketörlesztésének utolsó részletét. Egyúttal kérem Önt, hogy tagdíjon felül, ha anyagi lehetősége engedi, szíveskedjen 1000 forinttal többet fizetni, mivel az egyesület irodáját hitelből vásároltuk meg és az utolsó részlet az árfolyam differencia miatt a betervezett összegnél kb. 350.000 Ft-tal magasabb lesz. Amennyiben a szükséges összeg nem folyik be, az esetben máshonnan kell az összeget átcsoportosítani, úgy előfordulhat, hogy az Alsóréti strandon elhelyezett stég szükséges javítását nem tudjuk elvégeztetni, és emiatt a kihelyezése is meghíusulhat. A postai költségek csökkentése érdekében kérjük, hogy akinek lehetősége van, az teljesítsen banki átutalással. Ez esetben kérjük, szíveskedjék feltüntetni a banki átutalás közlemény rovatában a kiküldött csekk közlemény rovatában szereplő kódszámot. Erre a könnyebb azonosítás és feldolgozás miatt van szükség. Bízunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, a nehéz gazdasági helyzet ellenére több tagtársunk lesz, aki az egyesület céljai elérése érdekében további támogatást is tud nyújtani. A tagdíjon felüli befizetett összegről kérésére igazolást állítunk ki. Az igazolás alapján Ön, a törvény adta lehetőség szerint személyi jövedelemadóját a befizetett összeg 30 %-val csökkentheti. A postaköltségünk csökkenthető lenne, ha a tagtársainkkal e-mail-on keresztül tudnánk kapcsolatot tartani. Amennyiben Ön, vagy családja bármely tagja e-mail címmel rendelkezik és még azt nem küldte meg számunkra, akkor szíveskedjék minél előbb azt megírni. Az e-mail cím segítségével könnyebb lenne a levelezés, a tájékoztatások is gyorsan eljuthatnának Önhöz. Az említett pénzügyi nehézségeink és a bizonytalan működés végett 2010 őszétől a kamerák működését és az ingatlanjaink ellenőrzését felfüggesztettük. 2011 év elején a kamera rendszert átnézettük. A szakemberek megállapították, hogy a kamerák folyamatos működéséhez jelentős javításokat kell elvégezni. A szűkös pénzügyi helyzetünk miatt ezen javításokat idén nem tudjuk elvégeztetni. Itt említenénk meg, hogy a tavalyi évben a kamerák darabszámának növelése érdekében április hónapban 17 biztosító társasághoz és 10 az Alsórét területén üdültetéssel foglalkozó céghez fordultunk támogatásért. A megkeresettek közül a MÁV Zrt 360.000 Ft-t. ajánlott fel támogatásként. Ebből az összegből lesz megvalósítva a Vak Bottyán stranddal szembeni vasút átjáró és a parkolók kamerával történő ellenőrzése. Ígéretet kaptunk a Honvéd üdülőtől is. A pályázati pénzeknél maradva tájékoztatjuk arról, hogy az elmúlt évben az egyesület működési költségeinek fedezésére az NCA pályázaton 270.000 Ft támogatást nyertünk. Ezen összeg hozzájárult a posta, a honlap, az Internet költségek, valamint a napozóstég vízbe helyezési költségeinek részbeni finanszírozásához. 2009 évben tagjainkhoz fordultunk az SZJA 1% -nak az egyesületünkhöz történő juttatásáért. Munkánk eredményes volt, mivel tagjaink a 2008 évi személyi jövedelemadójukból 1.128.000 Ft-ot ajánlottak fel az egyesületünknek. Ezt az összeget az alsóréti utak balesetveszélyességének csökkentésére fordítottuk. A kisgyermekek védelme érdekében tujákkal körbekerítettük a Március-15 teret, az Alsótéti strandon a WC takarása érdekében szintén tujákat ültettünk. A Vak Bottyán, az Alteleki és a Tompa útra nyári hónapokra sebességcsökkentő küszöböket „fekvőrendőröket” próbáltunk elhelyeztetni. Sajnos annak ellenére, hogy ezen fekvőrendőrök elhelyezését jegyzői engedély birtokában végeztük, a megvalósítás, így a cél elérése sajnos nem sikerült. Egyes lakók az ingatlanuk elé lehelyezett közlekedési eszközt felszedték (Vak Bottyán u. 56.), mások hivatali ellenőrzéssel ( Vak Bottyán u.90) fenyegették meg a Balatonkenese jegyzőjét, aki ennek hatására visszavonta addigi döntését. Okulva a közlekedési eszközök lerakásának kudarcából, a betervezett Vak Bottyán úti járda építés megkezdését 2011 évre halasztottuk. 2010 nyarának végére a területünkre bejövő és kimenő utak elejére és végére kikerültek a 20 km sebességcsökkenésre utaló üdülő területet jelző, valamin a Parti sétány végére az éles kanyart jelző táblák. 2010 évben szintén a tagjainkhoz fordultunk az SZJA 1% -nak az egyesületünknek történő felajánlásáért. Felhasználási cél az Alsóréti Strand fejlesztése és a Vak Bottyán utca járdájának továbbépítése. A jelzett célok elérése érdekében tagjaink a 2009 évi jövedelemadójukból, 1.756.232 Ft-ot ajánlottak fel az Egyesületnek. Tagjaink közül többen is jelezték, hogy egyetértenek a fejlesztésekkel, de kérik , hogy a strandra járó nem egyesületi tagokat is valamilyen módon vonják be a hozzájárulásra és ez ügyben kezdeményezzünk tárgyalásokat az Önkormányzattal 2011 március 16-án a nyári szezonra való felkészülés érdekében rendkívüli képviselő testületi ülés volt. Ezen az ülésen foglalkozott a testület, az Alsóréti strand fejlesztésével, a Vak Bottyán úton a járda és a fekvőrendőrök elhelyezésével, a keskenysáv helyzetével. A Képviselő Testület hozzájárult, hogy az Alsóréti üdülő egyesület az Önkormányzat tulajdonát képező „Alsóréti” strandon munkálatokat, fejlesztéseket végezzen. Egyúttal továbbgondolásra javasolta az egyesület törekvését, hogy a fejlesztések ne csak az egyesület tagjainak anyagi hozzájárulásából történjenek, hanem járuljon hozzá tagsággal nem rendelkező, de fürdésre strandra járó egyéb látogató is. Az egyesületünk vezetőségének határozata alapján és természetesen az egyesületi tagok segítségével szeretnénk a következő években az Alsóréti strandot látványosan fejleszteni. A fejlesztésekben különböző ütemeket határoztunk meg. 1, Járdaépítés. 2, A parton a homokos rész elkészítése. 3, Az egész játszótér homokossá tétele. 4, Lámpák, padok, szemetesek kihelyezése. 5, Tereprendezés, füvesítés megkezdése. 6, Parkoló kialakítása Az 1-es pontban jelzett járdaépítés a szezon kezdetére megvalósul. Az elképzelt fejlesztés áttekintése érdekében csatoljuk a látványtervet. A Vak Bottyán úton a fekvőrendőrök elhelyezésével kapcsolatban a testület nem helyeselte a Jegyző Asszony hozzáállását mivel közterületről van szó. A Jegyző Asszonyt a munkavégzés alól a testület időközben felmentette. A fekvőrendőrök újbóli elhelyezésének kivitelezése az új jegyzőre fog várni. A Vak Bottyán úton történő járdaépítéssel kapcsolatban a testület úgy döntött és egyúttal az ideiglenesen megbízott jegyzőt felkérte, hogy az egyesület kérésének megfelelően közlekedési szakemberrel vizsgáltassa meg ,hogy a járda külön kerüljön kiépítésre vagy a járdaépítés útszélesítéssel történjen meg. A járdaépítési munkálatok várhatóan az ősz folyamán kezdődnek el. Erre a célra 1.300.000 Ft -l rendelkezzünk amelyhez az egyesület 700.000 Ft-l , az önkormányzat 600.000 Ft –l járul hozzá. Ez az összeg kb. 150 méterre lesz elegendő. A keskeny sávval kapcsolatban a testület továbbra is kitart amellett, hogy a területen még a nyári hónapokban se engedélyezi a fürdési lehetőséget. A területet az eredeti elképzelés szerint minél előbb sétánnyá kell kialakítani Továbbiakban tájékoztatni szeretnénk néhány fontosabb ügyről: Az Alsóréti Üdülő Egyesület 2009. június 28. -i közgyűlésén a jelenlévő tagok egybehangzó döntése értelmében, az Alsórét területén aláírásgyűjtést kezdtünk az alábbi célok: 1. a Küngös melletti tsz major sertéstelepről áradó, az üdülőtelepet beborító bűz okának felszámolása, 2. az Alsórét útjainak felújítási/javítási munkáinak megkezdése, kiemelve a Balatonkenese üdülőtelep vasútállomás - Tompa utcával összekötő útszakaszt, 3. a Vak Bottyán utcában a gyalogosokat fenyegető balesetveszélyes helyzet felszámolása érdekében. Az íveket 1167 Alsóréten lakó ingatlan tulajdonos látta el kézjegyével. A fenti célok elérése érdekében a vezetőség folyamatosan foglalkozik a megvalósítás érdekében. Megvalósult a 2-es pontban rögzített Balatonkenese üdülőtelep vasútállomás - Tompa utcával összekötő útszakasz felújítása A 2011 évi költségvetés megalkotásakor javasoltuk a megvalósítani az Alsóréti utca megépítését. Sajnos erre 2011 évben nem kerül sor. 3-as pontban jelzett balesetveszélyes helyzet felszámolása kivitelezés előtt áll. Az aláírás gyűjtés eredményeképpen 2010 tavaszán megkeresett bennünket a küngösi sertéstelepet működtető Fiorács Kft Ács vezetői, hogy a disznóbűz eredetének kiderítése érdekében végezzünk el megfigyeléseket. Kérték rögzítsük, hogy a bűzt mikor és milyen körülmények között érezzük. Ezen ellenőrzéseket Balatonakarattya és Balatonkenese Alsórét területén, különböző helyeken május 1 és szeptember 30 közötti időszakban végeztük el. Az ellenőrzés eredményét a megoldás, a segítség és figyelemfelhívás érdekében eljuttattuk a Fiorács Kft Ács- hoz, a Batonkenese Képviselő Testületéhez és a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez. A Balatonkenese testülete határozatot hozott a megoldás érdekében, hogy az önkormányzat ügyvédje vegye fel a kapcsolatot a Fiorács kft . vezetőivel. Irodánkat 2011. évben április 23-tól - szeptember 10-ig szombatonként 16-18 óra között tartjuk nyitva. Ekkor vásárolhatók meg a „Zöldfok” és az „Alsórét” elnevezésű zsákok. Ára 425 Ft illetve 320 Ft. A kommunális hulladék / kuka, Zöldfok zsák / elszállítása továbbra is vasárnap történik. Az „Alsórét” elnevezésű zsák elszállítására IV.25. – X.01. között, hétfői napokon kerül sor. A zsákok elszállítását továbbra is Varga Tibor fuvaros végzi /tel:06-20-942-4815, egyéb szállítást, földmunkát is végez/. A zsákokba kizárólag csak zöldhulladékot lehet elhelyezni. Az elszállítandó kisebb mennyiségű fa hulladékot is zsákba kell tenni, 1 méteres nagyságra vágva. A tavasz folyamán indul a Városgondnokság szervezésében a fahulladék helyszínen történő ledarálása. Az indulás időpontjáról és az esetleges munkadíj áráról szintén értesítjük tagjainkat. A Képviselő Testület döntése értelmében ebben az évben a lomtalanításra ősszel kerül sor. A pontos időpontról tagjainkat hirdetőtáblánkon, honlapunkon keresztül értesítjük. Azon tagjainkat, akiknek ismerjük e-mail címét, azokat interneten keresztül is fogjuk értesíteni. Lehetőség szerint, ha pénzünk is lesz, június – 25-én kerül megrendezésre a főzőversennyel egybekötött szezonnyitó napunk. Másnap kerül sor az egyesület szokásos éves közgyűlésére. A helyre, időpontra és a napirendre vonatkozó információt az Alsóréti strand előtt elhelyezett hirdetőtáblánkon is majd olvashatja, valamint interneten és levélben is küldjük az értesítőt. Kérjük továbbá, hogy a 2010 évi személyi jövedelemadójának 1%-val rendelkezzen Balatonkenese - Alsóréti Üdülő Egyesület javára. Sajnálatos módon a januári levelünkben tévesen jeleztük az adószámunkat ezért emlékeztetésképpen közöljük a jó adószámunkat: 18921605-1-19 Terveink szerint a 2010 évi SZJA 1%-ából befolyó összeget továbbra is az Alsóréti strand továbbfejlesztésére, és a Vak Bottyán út járda tovább építésére szeretnénk fordítani A vezetőség 2011 márciusi Budapest-i értekezletén célul tűzte ki, hogy egyesületen belül megalakítsa az idősek, a középkorosztály és a fiatalok tagozatát. A vezetőség tapasztalata az, hogy az Alsórét területén egyre többen vannak azok az idős emberek akik egyedül maradtak, vagy társukkal együtt a Balatonkenesén eltöltött idejük alatt szívesen találkoznának hasonló korú emberekkel akikkel eltölthetnének egy–egy közös délutánt. Szintén fontosnak tartjuk az ifjúság és a középkorosztály aktivitásának megvalósítását. Nekik építjük, őértük fejlesztünk az Alsórétet. Szükségünk van az idősebb és a fiatalabb korosztály építő javaslataira és segítségére. Együtt tegyük élhetőbbé nyaraló területünket. Várjuk minden korosztályból azon személyek jelentkezését, akik segítenek megszervezni a fenti tagozatokat. Szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét, hogy a megnyert pályázati, Önkormányzati és SZJA pénzeket csak a kitűzött célok elérése érdekében használhatók fel. Más célra nem lehet igénybe venni. Levelünk végén szeretnénk megköszönni az anyagi vagy bármilyen módon megnyilvánuló támogatását. Látható, hogy csak a civilek összefogása teszi lehetővé a közvetlen környezetünk rendezetté és szebbé tételét. Bízunk benne, hogy továbbra is támogatja tagságával egyesületünket. Balatonkenese, 2011.április 2. Az egyesület vezetősége nevében üdvözli Önt: Horváth József elnök


2011.01.21 2010 évi SZJA 1% kérése


Tisztelt Egyesületi Tag!

 

Mint Ön előtt is ismert, a Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60 291/1995/14. szám alatt Egyesületünk közhasznúságát 2007 évben nyilvántartásba vette.

Ezzel lehetővé vált az Egyesületünk számára a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadása.

Ennek előnyét már 2007, 2008 és 2009 évben érezhettük. A felajánlások összege 2007 évben 1.101.555 Ft, 2008 évben 1.127.923 Ft, 2009 évben 1.756.232 Ft volt. A közhasznúság értelmében a 2007 évi felajánlás összegéből, az Alsóréti strandon és a Március-15 téren játszóteret hoztunk létre. Ezeket Ön is bizonyára örömmel látta. A 2008 évi felajánlás összegéből a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának megelőzése volt a cél. Ennek elérése érdekében körbekerítettük tuja növényekkel a Március-15 téren kialakított játszóteret, a Parti sétány - Tompa utca találkozásánál kihelyeztünk egy  veszélyes kanyarra figyelmeztető táblát, a területünkre beérkező és a kimenő három út elejére és végére kihelyeztük a nyaraló övezet kezdete és vége táblákat. Ezen táblák figyelmeztetik a gépkocsivezetőket a nyaralóövezetre és a 20 km-es sebesség betartására. Fekvőrendőröket kívántunk elhelyezni ( 8db ) a Vak Bottyán az Alteleki és a Tompa M. utcákban, valamint a Vak Bottyán utcában a járda építését szándékoztuk megkezdeni. Ezek kivitelezésére 2011 évben kerül sor. Jelentős összeg folyt be a 2009 évi SZJA 1%-ából. Ezen összeget az Alsóréti strand fejlesztésére kívánjuk felhasználni, amelynek eredményét a szezon kezdetekor már látni fogják.

 

Terveink szerint a 2010 évi SZJA 1%-ából befolyó összeget továbbra is az  Alsóréti strand továbbfejlesztésére, és a Vak Bottyán út járda építésére szeretnénk fordítani.

 

Az Egyesületünk célja, a Balatonkenese - Alsóréti üdülő terület ingatlan tulajdonosainak érdekképviselete és védelme. Célja továbbá: az Alsóréti strand és az üdülőterület fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása. További feladatok: a környezet védelme, parkosítás, a közösségi élet fenntartása és továbbfejlesztése az üdülőterületen.

Fenti célkitűzések megvalósítása érdekében kérjük Önt, hogy lehetősége szerint támogassa az SZJA 1%-ával Egyesületünket, s erre kérje barátait, ismerőseit is.

Az SZJA 1%-ából származó felajánlások Egyesületünk legfontosabb, és legértékesebb bevételi forrásának számítanak.

Egységesítésre kerül a rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje. A határidő egységesen  minden adó megállapítási mód esetén az önadózó adóbevallásának benyújtására – az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott – határidőhöz igazodik.

 

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a Balatonkenese-Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:                   18921605-1-19

 

Egyesületünk munkájáról tájékozódhat www.alsoretiegyesulet.hu lapon.

 

Segítségét előre is köszönjük.

 

Balatonkenese, 2010.01.16.                  

 

 

 

   Horváth József elnök


2010.07.20 Vak Bottyán u. forgalom lassító eszköz


Tisztelt _ _  _  _  _  _  _!

Levelét, amely a Vak Bottyán utcában forgalom lassító ( fekvőrendőr) eszköz elhelyezésre vonatkozik megkaptam.

Sorait olvasva felmerült bennem az a kérdés, hogy miért van az, hogy amikor az Alsóréten lakókat kérdezzük, akkor a feltett kérdésre senki vagy nagyon kevesen reagálnak, de amikor az Egyesület vezetősége és az Önkormányzat illetékes szakemberei a kérdéses dolgot megfelelően körüljárva, a törvényességet betartva a döntésüket meghozzák, akkor az érintett lakók, azonnal tiltakoznak és követelik a döntés visszavonását, illetve a bizonyos dolog máshova helyezését. Ez történt a Parti sétány elején levő fizető strand kerítésének lebontásakor. Ugyanezen a helyen a vízi sporteszközök használatának, horgászat, fürdés engedélyezésére tett javaslat felvetésekor. Az Alsóréti strand fejlesztésekor. A Parti sétány, a Vak Bottyán u. mellett elhelyezet padok, szemetesek kihelyezésekor. A Katica pékség üzletének megnyitásakor. A Március -15 téren a játszótér megvalósításakor. Most ugyanez történik a Vak Bottyán utcában kihelyezésre kerülő lassító közlekedési eszközök elhelyezésekor, és majd ez fog történni az utcában szeptemberben megkezdődő járda építésekor. A felsorolt esetekben a község, város jegyzője kiállt a többség akarata mellett. Bízok abban, hogy ez esetben is ez fog történni, hisz nem magánterületet sért az intézkedés, hanem közterületet.

Mindannyian tudjuk, hogy a Vak Bottyán utca nagyon balesetveszélyes. Sok ember kérését meghalva,- az egyesületi tagok Szja 1% (1.200.000 Ft) felajánlásának, az Önkormányzat Képviselő Testület ( 300.000 Ft) anyagi hozzájárulásával, határozatával, a Városgondnokság a munkálatok elvégzésével, a rendőrség hozzájárulásával – döntött a vezetőség a kivitelezés megvalósításáról. Döntésünknél figyelembe vettük az emberi életre irányuló kockázatot. Néhány gondolat a levelében leírtakhoz: Egyesületi tagjaink éveken keresztül leveleinkben, beszámolóinkban többször hallottak a Vak Bottyán utca balesetveszélyességéről. Konkrétumokról 2010.01.21 -i levelünkben olvashattak, 2010.06.27-i közgyűlésünkön pedig halhattak. Nem egyesületi tagok részükre kiküldött 2010.01.02 -i levelünkben olvashattak. Ezen leveleket honlapunkon 2010 januárjától megtalálhatták. Reklamáció nem érkezett.

Üdülő övezet tábla, amely 20 km sebességhatárt ír elő, régóta ki van helyezve a bejövő utaknál (Vak Bottyán úti sorompó, Alteleki úti sorompó, Tompa M. úti sorompó). Figyelem felkeltés céljából ugyanezt a táblát kapja meg a Vak Bottyán út eleje a Parti sétány –Vak B.u találkozása után. Ezt a táblát még nem volt idő kihelyezni. Sajnálatos, de az a közlekedési morálunkat mutatja, hogy a Vak Bottyán úton nem az előírt 20 km-es sebességgel közlekednek az autók, hanem ennél sokkal többel. A sebesség csökkentését a sok jobb kéz szabály is segíthetné ha az autósok betartanák az előírt szabályokat. A szabályok betartásával szükségtelenné válna minden közlekedési eszköz kihelyezése. A fekvőrendőrök kihelyezése találomra , a távolságok figyelembevételével történtek. Engedélyezés rendőrségi, jegyzői, testületi hozzájárulással határozott időre ( VI.1 – VIII.30 ) történt.

Köszönöm segítő szándékát. Bízom benne, hogy a leírtakat elfogadja, elfogadják. Fejlődés a területünkön csak akkor fog történni, ha az Alsórét lakói összefognak. Az egyesület vezetőinek munkáját támogatásukkal, tanácsukkal, javaslataikkal segítik. Minden Alsóréti lakónak tudomásul kell venni, ha néha kellemetlenséggel is jár, hogy nem csak én vagyok, hanem mások is léteznek.

Üdvözlettel: Horváth József elnök

2010.07.19.


2010.07.19 Vak Bottyán u. forgalom lassító eszköz


Tisztelt Alsóréti Üdülő Egyesület, Balatonkenese önkormányzata.

Tárgy: Balatonkenese Vak Bottyán utcában elhelyezett forgalomlassító technikai eszköz (fekvőrendőr) elhelyezése.

Mi a Balatonkenese Vak Bottyán utca 45-55 és 50-60 szám alatt élők és nyaralók szeretnénk felhívni az önök szíves figyelmét az újonnan önök által elhelyezett forgalomlassító technikai eszköz (fekvőrendőr) kapcsolatos problémáinkra. Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM- rendelet mellékletében található Forgalomszabályozási műszaki szabályzat 11. pontjának jelenleg hatályos szövege szerint: „a lakó-pihenő övezet és a korlátozott sebességű övezet bejáratát az úttest szintjének küszöbszerű megemelésével vagy más építési beavatkozással (például középszigetek, útszűkületek, optikai kapuk) lehet jelezni. Hasonló fizikai eszközök (sebességcsökkentő bordák, oszlopok, utcabútorok, elhúzások stb.) helyezhetők el az övezetek úttestén a járművek várakozására szolgáló útfelületek kijelölése, illetve a járműforgalom számára megengedett sebesség betartatása érdekében, azonban ezek az eszközök nem akadályozhatják a megengedett sebességgel történő folyamatos haladást. Mivel Balatonkenese Vak Bottyán utca közelében, illetve az érintett útszakaszon sehol nincsen jól látható helyen forgalomkorlátozó tábla ezért minden autós törekszik a megengedett maximális sebességgel történő haladásra… majd szembesülnek egy jelen pillanatban indokolatlan (jogellenesen) sebesség csökkentő technikai eszközzel. Ez az autósokat hirtelen fékezésre készteti, illetve nem tudnak átkelni a megengedett 50 sebességgel a gépjármű veszélyeztetése nélkül. Az itt lakó, üdülő idős embereket az előbb említett okok miatt fokozott zajterhelés éri(éles csikorgó fékezés majd döccenések), nem tudnak szellőztetni, ablakot nyitni, mert a sebességváltások miatt az autók extra kipufogó gőzöket bocsátanak ki magukból, és ezen okok miatt az ingatlanjaik értéke is csökken.

Természetesen mi is támogatjuk a környék lakó-pihenő övezetének nyilvánítását és az ez általi sebességcsökkentést, de semmiképpen nem tudjuk elfogadni, az előzetes lakossági konzultáció nélkül, a végső megoldásként elhelyezésre kerülő forgalomlassító technikai eszköz telepítését, nem beszélve arról, hogy a Vak Bottyán utca helyzete amúgy is problémás, hiszen rengeteg nyaraló azt sem tudja, hogy fő vagy mellékúton halad, illetve hol van elsőbbségadási kötelezettsége. Vagyis teljesen átgondolatlan és ésszerűtlen volt nem beszélve arról, hogy jogszerűtlen is ezen eszköz felszerelése. Fentiek értelmében haladéktalanul követeljük a jelen helyzet megszüntetését, a korábbi állapot visszaállítását, és a későbbiekben bármilyen az itt lakó-nyaraló embereket érintő ilyen irányú döntésekkel kapcsolatban a konzultáció lehetőségét, a párbeszédet illetve a döntéshozatalba való részvételt.

Üdvözlettel a Vak Bottyán utca érintett lakóinak nevében :

                                                                                        ----------------------------


2010.03.13. Alteleki u. javítás


Tisztelt ..................!

A jelzett útszakasz rossz állapotára már én is felfigyeltem.Valóban, a javítások ellenére évek óta egyre rosszabb és rosszabb lesz.A költségvetés tárgyalásakor a Képviselő Testület figyelmét ráirányítottam az út rossz állapotára.Természetesen a Polgármester Asszonynak ismételten írni fogok és csatolom az Ön levelét is.

Szeretném jelezni,hogy a számlánkra beérkező az SZJA 1%- ból a kibővített vezetőség döntése értelmében és az Önkormányzattal történő egyeztetés után Alsórét területére elképzelés szerint a nyári időszakban kb.10 db fekvőrendőr kerül.Ebből 3 db az Alteleki útra.Területünkre a három beérkező útra "lakó-pihenő övezet" jelzőtábla kerül ki.A nyomatékosság kedvéért,ha engedik akkor ezek alá 30 km sebességkorlátozó tábla is kikerülne.

Üdvözlettel:

                                       Horváth József elnök

2010.03.13.


2010.03.10. Alteleki u. javítás


T. Horváth Úr!

A magam és az Alteleki út 16-30 szám közötti ingatlan tulajdonosok nevében kérem szives segítségét, mivel az én kérésem minden esetben eredménytelen volt. Panaszunk a következő. A nevezett útszakaszon évek óta nem javítják a kátyukat és ha 1-2 esetben megtörtént max két hónapig tartott. A javítás szakszerütlenül barbár módon történt. A kátyuk miatt a gyalogos-kerékpár utat használják az autósok 60- 70 km-es sebességgel, igy rövid időn belül az is tönkremegy! A z ingatlanról kilépve a nagy sebességgel közlekedők és a kerékpár út közelsége miat balesetveszélynek vagyunk kitéve ezért kérjük a 30 km-es zóna kijelölését, mivel a teherautók nagy része is az Alteleki uton közlekedik. A nevezett útszakasz Balatonkenese szégyene! Megjegyezni kivánom, hogy a kerékpár út készítéséről a lakosság véleményét nem kérték ki, mi javasoltuk volna más szélesebb útnál a kivitelezését.

Szives intézkedését megköszönve

Tisztelettel :                        ...................


2010.02.20. Tagsági levél


Tisztelt Egyesületi Tag!

 Mellékelten megküldjük a 2010. évi tagsági díj befizetésére vonatkozó készpénz átutalási megbízást. A tagdíj összege továbbra is 3000 Ft. Az egyesület folyamatos működése érdekében szíveskedjék a tagdíj összegét lehetőség szerint minél előbb feladni, mivel május hónap elején fizetjük irodánk tőketörlesztésének második részletét.

 A postai költségek csökkentése érdekében kérjük, hogy akinek lehetősége van, az teljesítsen banki átutalással. Ez esetben kérjük szíveskedjék feltüntetni a banki átutalás közlemény rovatában a kiküldött csekk közlemény rovatában szereplő kódszámot. Erre a könnyebb azonosítás és feldolgozás miatt van szükség. Bízunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, a nehéz gazdasági helyzet ellenére több tagtársunk lesz, aki az egyesület céljai elérése érdekében további támogatást is tud nyújtani. A tagdíjon felüli befizetett összegről kérésére igazolást állítunk ki. Az igazolás alapján Ön, a törvény adta lehetőség szerint személyi jövedelemadóját a befizetett összeg 30 %-ával csökkentheti. Posta költségünket csökkenteni tudnánk, ha minél több tagtársunkkal e-mail-on keresztül tudnánk kapcsolatot tartani. Amennyiben Ön, vagy családja bármely tagja e-mail címmel rendelkezik és még azt nem küldte meg számunkra, akkor szíveskedjék minél előbb azt megírni.. Az e-mail cím segítségével könnyebb lenne a levelezés, a tájékoztatások is gyorsan eljuthatnának Önhöz.

Tagságunk létszáma 2009. évben 620 fő volt. 2009 évi tagdíjat 45 fő nem fizette meg. A működésre szánt összeg 135.000 Ft-tal kevesebb lett, amely nagyon hiányzott. Valószínűleg levelünk hiányos téves címzés végett nem ért célba. Ismételten kérjük, ha az ingatlanát eladja, állandó lakcíme megváltozik, vagy nem kíván egyesületünk tagja maradni, akkor szíveskedjék értesíteni a vezetőséget, hogy az alapján módosítani tudjuk nyilvántartásunkat. Többen voltak akik a tagdíjon felül kisebb-nagyobb összeggel támogatták egyesületünket. Ezen összeg 260.000 Ft volt. Köszönjük önzetlen segítségüket. Ez az összeg segített ki bennünket a 2009 évben. Itt emlékeztetnénk Önt arra, hogy az irodánk megvásárlásakor svájci frank alapú hitelt vettünk fel. Ez a valutanem a forinthoz képest nagyon erős lett. Így az iroda ez évi tőke törlesztése, havi kamatokkal együtt éves viszonylatban 600.000 Ft helyett kb. 850.000 Ft- ba kerül majd. (Ez volt 2009-ben is és valószínűleg ez lesz 2010-ben is.) Számításunk szerint, ha minden tagunk befizeti a tagdíjat akkor be fog érkezni 1.860.000 Ft, a kötelező kiadásunk pedig 1.726.000 Ft lesz. Ebben az összegben, hogy csak a nagyobbakat említsem nem szerepel a szezonnyitó megrendezése, június hónaptól a heti 1 alkalomra csökkentett ingatlan ellenőrzés és a stég javítás költsége.) Terveink szerint működési költségeink támogatása érdekében pályázatot nyújtunk be. Sikeres pályázat esetén, az elnyert összeget, csak az év második felében utalják ki részünkre.

 Irodánkat 2010. évben április 17-től - szeptember 25-ig szombatonként 16-18 óra között tartjuk nyitva. Ekkor vásárolhatók meg a „Zöldfok” és az „Alsórét” elnevezésű zsákok. Ára 410 Ft illetve 320 Ft. A kommunális hulladék / kuka, Zöldfok zsák / elszállítása továbbra is vasárnap történik. Az „Alsórét” elnevezésű zsák elszállítására IV.19. – XI.01. között, hétfői napokon kerül sor. A zsákok elszállítását továbbra is Varga Tibor fuvaros végzi /tel:06-20-942-4815, egyéb szállítást, földmunkát is végez/. A zsákokba kizárólag csak zöldhulladékot lehet elhelyezni. Az elszállítandó fa hulladékot is zsákba kell tenni, 1 méteres nagyságra vágva. Az összekötözött fa hulladékot a fuvaros nem fogja elszállítani, csak abban az esetben, ha valaki jelzi, hogy kb. hány zsáknyi fahulladéka van és ennek az árát az irodánkba befizette.

 Lehetőség szerint, ha pénzünk is lesz, idén is, júniusban megrendezzük a főzőversennyel egybekötött szezonnyitó napunkat. Másnap kerül sor az egyesület szokásos éves közgyűlésére. A helyre, időpontra és a napirendre vonatkozó információt az Alsóréti strand előtt elhelyezett hirdetőtáblánkon is olvashatja, valamint interneten és levélben is küldjük az értesítőt.

Ebben az évben lejár az egyesület vezetőségének mandátuma. Kérjük Önt, hogy tegyen javaslatot az új vezetőség névsorára. Várjuk a fiatalabb generáció jelentkezését, akik lelkesedésükkel, rátermettségükkel a jövő Alsórétjét építenék.

 Az Alsórét közbiztonságának megerősítése érdekében 2008 évben térfigyelő rendszer kiépítésére került sor. A területre 3 db kamerát tudtunk a befolyt pénzből kihelyezni. A kamerák a Tompa, az Alteleki és a Vak Bottyán utcák bejövő szakaszának ellenőrzését végzik. A negyedik kamera a Balatonról sugároz élőképet. A továbbfejlesztés érdekében a területünkön nyaralóval rendelkező cégeket (10) levélben kerestünk meg. A napokban kerül sor a MÁV és a Biztosító társaságok (20) levélbeli megkeresésére. A kamerák most már kis hiba százalékkal műkődnek. Ha Ön rendelkezik Internet lehetőséggel, akkor látogassa gyakran WEB oldalunkat, mert munkánkról és a kenesei programokról folyamatosan tájékozódhat. Tájékoztatjuk Önt, hogy a kamerák felvételeinek segítségével a rendőrségnek már volt sikeres felderítése.

 Az ingatlanok csökkentett ellenőrzési feladatait, a Nyugalom Kft mozgó /kerékpárral, gyalogosan/ járőrei végzik. Az ellenőrzések gyakoriságát, időpontját GPS segítségével ellenőrizni tudjuk. Az anyagot interneten keresztül kapjuk meg. A programba belépve ellenőrizni tudjuk, hogy a járőr melyik napon, hány órakor, hány perckor, milyen útvonalon közlekedett. Az ingatlanokon észlelt eltéréseket telefonon azonnal jelzik, hogy mi is telefonálhassunk a tulajdonosnak. A tulajdonos több esetben nem tudjuk értesíteni, mert tagjainktól sokszori kérés ellenére sem kaptuk meg az elérhetőségi telefonszámot. Ezen túlmenően az ingatlant se tudjuk beazonosítani mivel a házszám is hiányzik. Ismételten kérünk mindenkit, akinek hiányzik, hogy a kerítésén számot vagy nevet szíveskedjen kitenni, illetve kiírni. Szintén fontos, hogy a matrica meglétét is szíveskedjenek folyamatosan ellenőrizni, mivel csak azon ingatlanokat ellenőrzik, amelyeken a Nyugalom Kft. matricája van.

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy Balatonkenese Város Önkormányzata 19/2009 ( XI.27.) rendeletében szabályozta az utca név valamint a házszámozást. A lakó és az építési telkeket házszámmal kell ellátni. A házszámmal nem rendelkező újonnan létesült épület esetén a tulajdonos a házszám megállapítását a jogerős használatbavételi engedély megszerzését követő 30 napon belül köteles kérni. A házszámtábla saját költségen történő elhelyezéséről, pótlásáról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A rendelet 2010. január 1.- én lépett hatályba.

Továbbiakban tájékoztatni szeretnénk néhány fontosabb ügyről:

2009 nyarán megkezdett aláírásgyűjtő íveket, - a Küngös település határában működő disznószállásról érkező kellemetlen illat megszüntetése, az Alsóréti utak folyamatos újjá építése, a Vak Bottyán utca balesetveszélyességének megszüntetése, a Vak Bottyán út mellett és az Üdülőtelep vasútállomásától a Tompa utcáig terjedő szakasznál járdaépítés - elérése érdekében 1167 fő írta alá. Sajnos nem mindekihez jutott el ez az ív. Az aláirt íveket 2009.11.25.-én átadtuk a Balatonkenese Város Képviselő Testületének. A cél elérése érdekében, folyamatosan, minden adandó alkalommal emlékeztetni fogjuk a képviselő testület tagjait az abban leírt kérésekre. A bűz megszüntetése érdekében az aláirt íveket megküldjük a sertéstelepet működtető Fiorács kft Ács tulajdonosainak, a Papkeszi település jegyzőjének és a veszprémi az ANTSZ –nek.

Kérjük továbbá, hogy a 2009 évi személyi jövedelemadójának 1%-val rendelkezzen Balatonkenese - Alsóréti Üdülő Egyesület javára. Emlékeztetésképpen az adószámunk: 18921605-1-19

A 2009 novemberében tartott kibővítet vezetőségi értekezletünkön úgy döntöttünk, hogy a fenti évről befolyt összeget az Alsóréti strand fejlesztésére valamint a Vak Bottyán utca járdaépítés megkezdésére kívánjuk fordítani. Emlékeztetjük Önt arra, hogy az 1%-ból befolyt összeg, az előző év gyakorlatához hasonlóan, kizárólag csak a közterület fejlesztésére fordítható.

Sok gondot okoz a Vak Bottyán utcán levő üzemi árok karbantartása és a Parti sétányon levő, de az árokhoz tartozó ülepítő tisztítása. Ezen gondok megszüntetése érdekében a város jegyzőjéhez és a DRV vezérigazgatójához fordultunk. Reméljük, hogy nyárra ez az ügy is megoldódik.

Levelünk végén szeretnénk megköszönni az anyagi vagy bármilyen módon megnyilvánuló támogatását. Látható, hogy csak a civilek összefogása teszi lehetővé a közvetlen környezetünk rendezetté és szebbé tételét.

 Bízunk benne, hogy továbbra is támogatja tagságával egyesületünket.

 Balatonkenese, 2010. február 20.

Az egyesület vezetősége nevében üdvözli Önt:

                                                                                        Horváth József elnök


2010.01.21. Az SZJA-1% kérése


Tisztelt Egyesületi Tag!

 

A Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60 291/1995/14. szám alatt Egyesületünk közhasznúságát 2007 évben nyilvántartásba vette.

Ezzel lehetővé vált a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadása.

Ennek előnyét már 2007 és 2008 évben érezhettük. A felajánlások összege 2007 évben 1.101.555 Ft, 2008 évben 1.127.923 Ft volt. A közhasznúság értelmében a 2007 évi felajánlás összegéből, az Alsóréti strandon és a Március-15 téren játszóteret hoztunk létre. Ezeket Ön is bizonyára örömmel látta. A 2008 évi felajánlás összegéből a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának megelőzésére fogunk költeni ( pld: a Március-15 tér játszótér tuja növénnyel  történő körbekerítése, Vak Bottyán utcán közlekedő gépjárművek sebességének csökkentése – zebra felfestés, fekvőrendőr elhelyezése vagy egyéb megoldás alkalmazása segítségével, Parti sétány - Tompa utca találkozásánál levő 90°-os veszélyes kanyarra történő figyelemfelhívás). Ezen célok megvalósításának érdekében a Balatonkenese város jegyzőjével felvettük a kapcsolatot.

 

Terveink szerint a 2009 évi SZJA 1%-ából befolyó összeget az Alsóréti strand továbbfejlesztésére, a Vak Bottyán út járda építésének megkezdésére, az Alsórét területén levő nagy forgalmú utak balesetveszélyességének csökkentésére szeretnénk fordítani.

 

Az Egyesületünk célja továbbra is a Balatonkenese-Alsóréti üdülő terület ingatlan tulajdonosainak érdekképviselete és védelme. Célja továbbá: az Alsóréti strand és az üdülőterület fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása, ez utóbbi többek között közterületi figyelőrendszer/kamera felállításával. További feladatok: a környezet védelme, parkosítás a közösségi élet fenntartása és továbbfejlesztése az üdülőterületen.

Fenti célkitűzések megvalósítása érdekében kérjük Önt, hogy lehetősége szerint támogassa az SZJA 1%-ával Egyesületünket, s erre kérje barátait, ismerőseit is.

Az SZJA 1%-ából származó felajánlások Egyesületünk legfontosabb, és legértékesebb bevételi forrásának számítanak.

Egységesítésre kerül a rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje. A határidő egységesen  minden adó megállapítási mód esetén az önadózó adóbevallásának benyújtására – az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott – határidőhöz igazodik. Ez a jelenleg hatályos szabályok szerint május 20-a.

 

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a Balatonkenese-Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:    18921605-1-19

 

Egyesületünk munkájáról tájékozódhat www.alsoretiegyesulet.hu lapon.

 

Segítségét előre is köszönjük.

 

Balatonkenese, 2009. 01. 21.                                                

                                                      Horváth József elnök      


2009.03.30 Tagsági levél


Tisztelt Egyesületi Tag!

 

Mellékelten megküldjük a 2009. évi tagsági díj befizetésére vonatkozó készpénz átutalási megbízást. A 2009. évi tagdíj összege 3000 Ft. Az Egyesület folyamatos működése érdekében szíveskedjék a tagdíj összegét lehetőség szerint minél előbb feladni, mivel május hónap elején fizetjük irodánk tőkéjének első részletét.

 

A postai költségek csökkentése érdekében kérjük, hogy akinek lehetősége van, az teljesítsen banki átutalással, ebben az esetben a csekken a közlemény rovatban szereplő kódszámot ne felejtse el feltüntetni a banki átutalás közlemény rovatában. Bízunk abban, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, a nehéz gazdasági helyzet ellenére többen lesznek, akik a céljaink elérése érdekében további támogatást is tudnak nyújtani. A tagdíjon felüli befizetett összegről kérésére igazolást állítunk ki. Az igazolás alapján Ön, a törvény adta lehetőség szerint személyi jövedelemadóját a befizetett összeg 30 %-val csökkentheti.

 

Tagságunk létszáma 2008. évben 635 fő volt, ebből 13 fő kilépett, a létszámunk 622 főre változott. 2008 évi tagdíjat 46 fő nem fizette meg. A működésre szánt összeg 138.000 Ft-tal kevesebb lett, amely nagyon hiányzott. Valószínűleg a levelünk hiányos címzés végett nem ért célba. Ismételten kérjük, ha az ingatlanát eladja, állandó lakcíme megváltozik, vagy nem kíván egyesületünk tagja maradni, akkor szíveskedjék értesíteni a vezetőséget, hogy az alapján módosítani tudjuk nyilvántartásunkat.

 

Irodánkat 2009. évben április 11-től szeptember 26-ig szombatonként 16-18 óra között tartjuk nyitva. Ekkor vásárolhatók meg a „Zöldfok” és az „Alsórét” elnevezésű zsákok. Ára 372 Ft illetve 270 Ft. A kommunális hulladék / kuka, Zöldfok zsák / elszállítása továbbra is vasárnap történik. Az „Alsórét” elnevezésű zsák elszállítására IV.13. – X.26. között hétfői napokon kerül sor. A zsákok elszállítását továbbra is Varga Tibor fuvaros fogja elvégezni /tel: 06-20-942-4815, egyéb szállítást, földmunkát is végez/. A zsákokba kizárólag csak zöldhulladékot lehet elhelyezni. Zsákba kell tenni az elszállítandó fa hulladékot is, 1 méteres nagyságra vágva. Lehetőség van a fa hulladékot összekötegelni, de mindegyik köteg átkötéséhez 1db szétvágott zsákot kell felhasználni.

 

Kérésünkre a 2009.03.26-i testületi ülésen a Képviselő Testület foglalkozott a lomtalanítás időpontjával. Elfogatták az általunk javasolt tavaszi időpontot. LOMTALANÍTÁS új időpontja: MÁJUS 6-7.

 

Lehetőségek szerint, ha pénzünk is lesz, idén is megrendezzük a főzőversennyel egybekötött szezonnyitó napunkat. Másnap kerül sor az Egyesület szokásos éves közgyűlésére. A helyre, időpontra és a napirendre vonatkozó információt az Alsóréti strand előtt elhelyezett hirdetőtáblánkon olvashatja, valamint interneten, levélben majd június hónapban küldjük az értesítőt.

 

Az Alsórét közbiztonságának megerősítése érdekében az elmúlt évben térfigyelőrendszer kiépítését végeztük el. A területre 3 db kamerát tudtunk a befolyt pénzből kihelyezni. A kamerák a Tompa, az Alteleki és a Vak Bottyán utcák bejövő szakaszának ellenőrzését végzik. A negyedik kamera a Balatonról sugároz élőképet. A kamerák működését 2008 augusztusától az Egyesületünk honlapján tudják megtekinteni. A tél folyamán a hálózat új tulajdonosa fejlesztéseket hajtott végre így sajnos a kamerák 2008.december 20-tól napjainkig működésképtelenek voltak. Jelzésük szerint napokon belül ismét működni fog a rendszer.

 

Az ingatlanok ellenőrzési feladatait, mint már a tavalyi évben jeleztük, a Polgárőrség helyett a Nyugalom Kft mozgó /kerékpárral, gyalogosan/ járőrei végzik. Megrendelésünk alapján, nyáron ritkább, télen, pedig sűrűbb ellenőrzés lesz. Az ellenőrzések gyakoriságát, időpontját GPS segítségével ellenőrizni tudjuk. Az anyagot interneten keresztül kapjuk meg. A programba belépve ellenőrizni tudjuk, hogy a járőr melyik napon, hány órakor, hány perckor, milyen útvonalon közlekedett. Az ingatlanon észlelt eltéréseket telefonon azonnal jelzik, hogy mi is telefonálhassunk a tulajdonosnak. A tél folyamán kb. húsz jelzést kaptunk – vízóra leszerelésről, a kapu nyitva létéről, kerítésről történő nádleszakadásáról, villany égve hagyásáról, zsalugáter nyitva hagyásáról stb. Sajnos a tulajdonosok értesítését legtöbb esetben nem tudtuk végrehajtani, mert tagjainktól sokszori kérés ellenére nem kaptuk meg az elérhetőségi telefonszámot, sőt legtöbb esetben az ingatlant se tudtuk beazonosítani mivel a házszám is hiányzott. Most ismételten kérünk mindenkit, akinek hiányzik, hogy a kerítésén számot vagy nevet szíveskedjen kitenni, illetve kiírni. Szintén fontos, hogy a matrica meglétét is szíveskedjenek folyamatosan ellenőrizni, mivel csak azon ingatlanokat ellenőrzik, amelyeken a Nyugalom Kft. matricája van.

 

2008 év végére elkészült az ÖN megfelelő tájékoztatása érdekében egyesületünk honlapja. WEB címünk: www.alsoretiegyesulet.hu

E-mail címünk: info@alsoretiegyesulet.hu

A kamera rendszer működését is a honlapunkon keresztül lehet megtekinteni. Kérjük Önt, hogy szíveskedjen az e-mail címét /ha van/ részünkre megküldeni és azt is, hogy az esedékes befizetéseket átutalással tudja-e rendezni. Aki rendelkezik email címmel, azzal szeretnénk a levelezéseket, tájékoztatásokat elektronikus levelezés formájában végezni a posta költségek csökkentése érdekében.

A honlap feltöltéséhez szükségünk lenne a balatonkenesei vagy környéki szakemberek elérhetőségére és tevékenységére. Kérjük csak olyan szakember adatait adja meg akinek a munkájával elégedett volt. Használja honlapunkat! Írjon véleményt és kapcsolódjon be munkánkba!

 

Továbbiakban tájékoztatni szeretnénk néhány fontosabb ügyről:

 

A Vak Bottyán úton levő kisbolt bezárásával a terület ellátása megszűnt. Két éves munkánk eredményeképpen áprilisban az üzlet átalakítása megkezdődik. A Katica pékség tulajdonosának jelzése szerint június elején megnyílik az üzlet. Az elképzelt nyitva tartási idő: 06-20 óráig. Az üzlet választéka hasonló lesz a faluban levő üzletével, kiegészítve alapvető élelmiszerekkel.

 

Amennyiben Ön bevallását még nem nyújtotta be az APEH felé, akkor ne felejtse el -amennyiben szándékában áll - az Szja 1%-ról rendelkezzen Balatonkenese-Alsóréti Üdülő Egyesület javára. Emlékeztetésképpen az adószámunk:            18921605-1-19

 

Az elmúlt évben valamennyien éreztük Papkeszi irányából a disznószállás bűzét. A Jegyző Asszony tájékoztatása szerint a működtetést végző kft-től ígéretet kaptak, hogy a nyár folyamán szüneteltetik a folyékony trágya kijuttatását a földekre. Az Önkormányzat illetékesei kérték az egyesületünket, hogy a bűz végleges megszüntetése érdekében kezdjünk aláírásgyűjtésbe. A nyár folyamán ezt megfogjuk kezdeni. Kérjük Önt is, hogy aláírásával támogassa kezdeményezésünket.

 

Levelünk végén szeretnénk megköszönni az anyagi vagy bármilyen módon megnyilvánuló támogatását. Látható, hogy csak a civilek összefogása teszi lehetővé a közvetlen környezetünk rendezetté és szebbé tételét.

 

Bízunk benne, hogy továbbra is támogatja tagságával egyesületünket.

 

 

Balatonkenese, 2009. március 30.

 

 

 

Az egyesület vezetősége nevében üdvözli Önt:

 

 

                                                                                                                   Horváth József

                                                                                                                     Elnök  s.k.


2009.02.16. Szentkirályszabadja repülőtér létesítés


Kedves ..........! Köszönöm az értesítést. A mai napon sajnos nem tudok elmenni Almádiba.B.kenesén február 6-án tartott fórumon amelyet civilek szerveztek, Dr.Suchman Tamás úrnak a Balaton Fejlesztési Tanács elnökének Almádiból érkezett anyuka a repülőtér fejlesztésével kapcsolatban már feltette a kérdést.Érdemleges választ nem adott.Bóka úr országgyűlési képviselő viszont kiemelten felhívta a figyelmet,hogy a civilek és a környék önkormányzatai komolyan fogjanak össze mivel a tervezett nagy repülőgépek le és felszállása nagy zajjal fog járni, ezáltal a Balaton keleti /Kenese,Siófok stb/ részéről a vendégek eltűnnek,a házak elértéktelednek.Bóka úr kérte, hogy segítsük munkájukat. A civilek szervezzenek tiltakozásokat.Ez az ügy nemcsak Almádi ügye,hanem valamennyi kenesei lakóé illetve nyaralóé is.

 Üdvözlettel:                                   Horváth József elnök


2009.02.13. Szentkirályszabadja repülőtér létesítés


Tisztelt Elnök Úr, lehet, hogy már későn írok vagy nem jelentenek újdonságot az Ön számára az alábbiak. Az Origo újságban is megjelent cikk arról, hogy Szentkirályszabadján repülőteret fognak létesíteni. Sokan tartanak attól, hogyha minden az eredeti tervek szerint valósul meg, akkor ez az egész keleti medencét hátrányosan érintené. (Nyaralók és ott lakók nyugalma, természetnek okozott kár, ezzel járó ingatlanárcsökkenés...) Hétfőn (febr.16-n) délután lesz egy közmeghallgatás ezzel kapcsolatban Almádiban. Felszólal a beruházó, a helyi környezetvédelmi hivatal, utána a civilek és egyének. Ha Elnök Úrnak vagy az egyesület valamely tagjának van ideje és kedve elmenni, megadom a húgomék telefonját a további részletek miatt. Ők almádi lakosok, és nyakig benne vannak az ügyben.

..................................

..................................

 Üdvözlettel :

.........................


2009.01.20. SZJA 1 %-nak kérése


Tisztelt Egyesületi Tag!

A Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60 291/1995/14. szám alatt Egyesületünk közhasznúságát 2007 évben nyilvántartásba vette.

Ezzel lehetővé vált tagjaink személyi jövedelemadó 1%-ának fogadása.

2007 évben már ennek előnyét tagjaink jóvoltából érezhettük. A felajánlások összege 1.101.555 Ft, amelyet az APEH 2007 decemberében jóváírt a bankszámlánkon. A közhasznúság értelmében az Alsóréti strandon és a Március-15 téren játszóteret hozunk létre. A játszótérre vonatkozó elképzelésünket - www.alsoretiegyesulet.hu � lapon megtekinthetik. A fenti összeg kiegészítése érdekében felvettem a kapcsolatot a Polgármester Asszonnyal, kérve, segítsen, hogy pályázat útján további forráshoz juthassunk.

Az Egyesületünk célja továbbra is a Balatonkenese-Alsóréti üdülő terület ingatlan tulajdonosainak egyesült erővel való érdekképviselete és védelme. Célja továbbá: az Alsóréti strand és az üdülőterület fejlesztése, szépítése, tisztaságának és közrendjének óvása, ez utóbbi többek között közterületi figyelőrendszer/kamera felállításával. További feladatok: a környezet védelme, parkosítás a közösségi élet fenntartása és tovább fejlesztése az üdülőterületen.

Fenti célkitűzések megvalósítása érdekében kérjük az Egyesület tagjait, hogy lehetőségeik szerint támogassák az SZJA 1%-ával Egyesületünket, s erre kérjék barátaikat, ismerőseiket is.

Az SZJA 1%-ából származó felajánlások Egyesületünk legfontosabb, és legértékesebb bevételi forrásának számíthatnak.

Az egyéni adóbevallást készítők 2009. május 20-ig rendelkezhetnek a szokott módokon, míg mindenki más 2008. február 15-ig adhatja le 1%-os nyilatkozatát.

A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a Balatonkenese-Alsóréti Üdülő Egyesület adószámát, amely megegyezik a kedvezményezett adószámával:

18921605-1-19

Segítségüket előre is köszönjük.

Győr, 2009-01-16

                                                                                                  Horváth József

                                                                                                          Elnök sk.

Ui. Érdeklődésre közöljük, hogy az Apeh nem adta ki azoknak a nevét, akik 2007 évi személyi jövedelemadójuk 1 % -ával megtisztelte Egyesületünket. Köszönjük a felajánlásukat!

Azon tagjaink, akik a 2008 évi egyesületi tagdíjnál magasabb összeggel támogatták az Egyesületünket és a befizetésükről igazolást kívánnak kérni, hívják a 06-30/9372-406-os telefonszámot vagy küldjenek e-mailt az info@alsoretiegyesulet.hu címre.


2009.01.02. Kamera működése (email)


Tisztelt  Uram !

 

Köszönöm a jelzését. Valóban dec.20 óta nem tekinthetők meg a képek. Jelzésemre az   internet szolgáltató internet hibára hivatkozott. Úgy látszik, hogy az ünnepek végett a hibát nem tudták elhárítani.  A sok hiba nekünk se tetszik ,ezért gondolkodunk a tökéletesebb megoldáson. Egyébként a rendszer működik csak a  képeket nem tudjuk megnézni.

 

Üdvözlettel: Horváth József elnök

 

 

 

----- Original Message -----

From:

To: info@alsoretiegyesulet.hu

Sent: Saturday, January 03, 2009 8:32 AM

 

Tisztelt Alsóréti Egyesület!
Sajnos a kamerák már egy ideje nem működnek, jó lenne ha tartósan élvezni lehetne a szolgáltatásukat.
Üdvözlettel:
........................(tag)

 


2008.11.23. Szilvafa utca (email)


Tisztelt .................!

 

Köszönöm az újabb tájékoztatást.A közgyűlésünkről természetesen készült jegyzőkönyv. A hozzászólások név nélkül kerültek a jegyzőkönyvbe.2009-ben változtatni fogunk.

 

Üdvözlettel:  Horváth József

 

----- Original Message -----

From:

To: Alsóréti Üdülő Egyesület

Sent: Sunday, November 23, 2008 11:31 AM

Subject: Re: Köszönet

 

Tisztelt Hováth Úr !

Levelemmel többek között a Szilvafa utcai útviszonyokra kívántam felhívni a figyelmet. 37 évvel ezelőtt az Alsórét parcellázási tervét a Dunaujvárosi Tervező Iroda ingyenesen, társadalmi munkában, az  út tervdokumentációját az UVATERV-ben akkori munkatársaimmal  szintén ingyen készítettük. Az út sajnos terv szerint nem épűlt meg. Egy egyszerűsített megoldást az utcában lakók saját költségükre végeztettek el. Az út azóta, különösen a nehéz szemétszállító jűrművek miatt teljesen tönkrement.Többször kértük a karbantartási munkák elvégzését, de hosszú idő után csak annyi történt, hogy az utca egy részén a kátyúkat úgy-ahogy murvával feltöltötték a többi részén, ahól már kátyú kátyút ér semmit nem végeztek.

Ma már nincs módunkban saját költségre finanszírozni ilyen munkákat. Úgy gondoljuk, hogy 37 év után az Önkormányzattól is elvárhatunk az adónk ellenében egy kis odafigyelést, törődést. Ebben kérjük az Egyesület támogatását is.

Kérdésem: Készült-e jegyzőkönyv az ezévi közgyűlésről ahól fenti és további régen akut problémákra hívtam fel a polgármester asszony figyelmét ?

Tisztelettel:

.................................

 

----- Original Message -----

From: Alsóréti Üdülő Egyesület

To: egyesületi tag

Sent: Sunday, November 23, 2008 9:28 AM

Subject: Köszönet

 

Tisztelt Uram !

 

Köszönöm a levelet.Észrevételekkel pedig nagyon segíti a munkánkat.

 

Üdvözlettel: Horváth József

 

 

 

 

Lásd: 2008.10.18   Polgármester


2008.11.22. Honlap (email)


Tisztelt Egyesületi Tag !

 

Értesítem Önt,hogy egyesületünk honlapja a nyár folyamán elkészült.Az ablakok feltöltése folyamatossan történik.A szakemberek ablak feltöltéséhez szükségem van az Ön segitségére.Ha van Balatonkenesén olyan szakembere akit bátran mer ajánlani másoknak is akkor sziveskedjék közölni nevét,címét,telefonszámát és azt hogy milyen munkában tevékenykedik.

Egyesületünk honlap címe:www.alsoretiegyesület.hu

Email cime:info@alsoretiegyesület.hu

A négy kamera müködés közben honlapunkon telepités után megtekinthető.A Balatonra néző kamera a motor felszerelése után hamarossan mozgóvá válik.

 

Üdvözlettel:  Horváth József elnök

 


2008.10.28. Válasz a pályázati lehetőségre (email)


Kedves ............... !

 

Sajnos a pályázaton nem tudunk résztveni,mivel az önkormányzatnak is társulni kell.A beleegyezéshez testületi döntés szükséges, de a határidőig nem lehetne ezt lebonyolítani.Valószínüleg ,hogy az utófinanszirozástól megijedtek!!! Szerintem csak azt lehet megvalósítani amit mi intézünk.

 

Üdvözlettel:  Horváth József

 


2008.10.28. Válasz a pályázati lehetőségre (email)


Tisztelt ................. !

 

A polgármester asszonyal felvettem a kapcsolatot.Várom a válaszát.

Egyesületünk honlapja elkészült.A feltőltés folyamatosan történik.Kamerák müködése a honlapon megtekinthető.

Kérem szíveskedjék a telefonszámát közölni, mivel a száma eltünt a telefonomból.

 

Üdv. Horvath József elnök

 


2008.10.27. Pályázati lehetőség (email)


Tisztelt Horváth Úr!

 

Az alábbi linken szerintem lehetne pályázni egy kis pénzre a sétány ültetésének folytatására.

Én tudom vállalni egy kb. 200.000 Ft-os költségű program 30 %-os önrészét, és a tényleges ültetés lebonyolítását.

De sajnos nem tudom most az időmből kigazdálkodni az egyeztetést a 2. ütemről Drboni Máriával, illetve a pályázat összeállítását. Ha van esetleg valaki, akit tud, hogy ebben tudna segíteni, akor kérem értesítsen.

 

Üdvözlettel:

 

.........................

 

 

http://zoldovezet.okotars.hu

 


Oldalak: [0] [1]

 

Ugrás az oldal tetejére


Alsóréti Üdülő Egyesület 8174 Balatonkenese Parti sétány 61.  Alapitási éve: 1995

Levelezési cím: 9028 Győr, Pándzsa u. 4.  Telefon: 06-30-9372-406  Email: info@alsoretiegyesulet.hu